Milch Schnitte: ukusan recept idealan za one dane kad vam se jede nešto brzo i slatko - Bonjour.ba - bh.lifestyle magazi...

Milch Schnitte: ukusan recept idealan za one dane kad vam se jede nešto brzo i slatko

Tekst:

Ilda Lihić-Isović

GOURMET
8.1.2022.

Vikend je tu što znači da je idealan trenutak za odmor, opuštanje i uživanje brzim, čokoladnim poslasticama.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ove nedjelje predlažemo da okupite svoje najbliže i počastite ih super jednostavnim, a preukusnim milkšnitama koje smo pronašli na Instagram profilu popularnog bh. food blogera @harrycoop.er.

Recept za Milch Schnitte pronađite u nastavku, a svakako savjetujemo da zavirite na Hajrudinov Instagram profil i potražite ideju za još neku ukusnu gourmet opciju.

Sastojci za biskvit:⁣

  • 3 jaja⁣
  • 100 g šećera⁣
  • 120 ml mlijeka⁣
  • 120 g brašna ⁣
  • 40 g kakaa u prahu⁣
  • 1 pakovanje praška za pecivo⁣

Sastojci za kremu:⁣

  • 500 g mascarpone sira ⁣
  • 50 g meda⁣
  • Vanilin šećer⁣
  • 100 ml vrhnja za kreme⁣
  • Opcionalno - malo korice limuna⁣

Priprema:⁣

Pjenasto umutiti jaja sa šećerom i postepeno dodavati (kašiku po kašiku mlijeko, brašno, kakao u prahu i prašak za pecivo. Obložiti kalup za kolače ( 23cm x 34 cm) papirom za pečenje i izliti smjesu na papir. Špatulom ravnomjerno rasporediti smjesu. Peći biskvit na 180°C 15 minuta (prethodno zagrijati rernu). ⁣

Umutiti kratko (minut) mascarpone sobne temperature sa medom te dodati vrhnje i vanilin šećer te nastaviti mutiti 2 minute. ⁣

Kada se biskvit ohladio, ukloniti papir, prerezati ga na dva jednaka dijela tako da dobijete dva biskvita jednakih dimenzija. ⁣

Premazati jedan biskvit kremom i preko dodati drugi biskvit. Lagano pritisnuti gornji biskvit (samo da budete sigurni da je ravnomjerno) i prekriti prozirnom folijom. Ostaviti 2 sata u frižideru te izrezati u šnite.⁣ Prijatno!

***

Naslovna fotografija: @harrycoop.er
Tekst: Ilda Lihić-Isović

Povezani članci

Najpopularniji članci

Posljednje objavljeno