Milan Senić je dobitnik BIGSEE nagrade za modni dizajn. Otkrio nam je više detalja.

MODNE VIJESTI
28.10.2020.

BIG SEE je inovativna platforma koja sistematično istražuje, ocjenjuje, predstavlja i promovira istaknute kreativne ideje s područja jugoistočne Europe.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Stručni tim ove organizacije prati scenu iz regije te samostalno svake godine bira jednog dizajnera koji će predstavljati svoju zemlju u određenoj kategoriji u sklopu BIGSEE Awards.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ovogodišnji dobitnik u kategoriji modni dizajn, u BiH, upravo je dizajner Milan Senić.

Ova nagrada je velika stvar u mojoj karijeri. Vjerovatno će ostati i najdraža jer je prva u mojoj karijeri, došla je nenadano i od organizacije koju jako cijenim. Sretan sam jer se to dogodilo, ali istovremeno osjećam odgovornost da u narednim projektima budem bolji. Nagrada BIGSEE za modni dizajn za BiH 2020 uključuje dosadašnji rad, ali presudnu ulogu je imao editorijal Organic Minimalism premijerno objavljen na BONJOUR.ba čiju art direkciju, fotografiju i styling potpisuje Hamza Kulenović radi kojeg se čitava priča “Organic minimalizam” dogodila." - komentira Milan na naš upit što ova nagrada znači za njegov daljni dizajn i karijeru.

Foto: Hamza Kulenović

Inspiracija je uvijek kod mene nepredvidljiva. Kako vrijeme prolazi, sve više uviđam da je moj dizajn refleksija mog životnog stila. Iako pratim sve što se dešava na globalnoj modnoj sceni, trudim se ostati vjeran svojoj minimalističkoj estetici, poštovati principe slow fashiona i uvijek i iznova tražiti nova dizajnerska rješenja koja zadovoljavaju moju dizajnersku znatiželju. Gledajući unazad svoj kreativni razvoj, lako je uvidjeti da se taj autentični kreativni pečat stroge forme provlači iz kolekcije u kolekciju. " - otkriva nam Milan što je nit vodilja njegovog dizajna i brenda. 

Foto: Hamza Kulenović

Zbog situacije s pandemijom ceremonija dodjele nagrada se dogodila online 22.10.2020.  Na webu BIGSEE organizacije mogu se naći nagrađeni autori i projekti iz 30 zemalja koliko obuhvaća ova platforma a internacionalni žiri koji sačinjavaju stručnjaci i kustosi birali su autore i projekte u kategorijama produkt dizajn, modni dizajn, arhitektura, enterijer, dizajn od drveta i turizam."- nadodaje. Čestitamo i veselimo se novim kreativnim projektima u potpisu ovog bh.dizajnera. 

 

***
Naslovna fotografija: Igor Huzbasic
Tekst: BONJOUR.ba

MODNE VIJESTI , 28.10.2020.

Klik i saznajte više o sljedećim pojmovima:

Sviđa ti se članak? Podijeli ga s prijateljima.

Povezani članci

Članci iz rubrike

Tekst by:

BONJOUR.ba

Foto by:

Igor Huzbasic, Hamza Kulenovic

Podijeli:

Posljednje objavljeno