Between Shadows and Light: Bezvremenski minimalizam dizajnera Milana Senića - Bonjour.ba - bh.lifestyle magazin

Between Shadows and Light: Bezvremenski minimalizam dizajnera Milana Senića

Tekst:

Bonjour.ba/PR

MODNE VIJESTI
8.1.2024.

Ljubljana, glavni grad Slovenije, poznata je po svojoj arhitektonskoj ljepoti i kulturnoj raznolikosti. Ovog puta, grad je postao kulisa za spoj tri umjetnika.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa


Milan Senić, dizajner održive mode i dobitnik nagrade BIG SEE Award 2020, predstavio je svoje nove kreacije kao homage Ljubljani, gradu iz kojeg potječe njegova prva profesionalna nagrada.
Berina Hasanbegović, mlada umjetnica, igra ključnu ulogu u ovoj modnoj priči. Berinu ističe njena vještina u pravljenju skulptura i radu na platnu. Ona doprinosi i sferi digitalnog svijeta u social media marketingu, PR-u i komunikologiji. Ovim editorijalom potvrđuje još jednu u nizu uspješnih saradnji kao zaštitno lice i inspiracija sarajevskog dizajnera.
Igor Huzbašić, koji za sebe kaže da je "all over the world" fotograf, najdublje zadovoljstvo pronalazi u kreiranju portreta. Njegov rad istinski opisuje strast prema fotografiji te oživljava jedinstvene priče na njemu svojstven način. U ovom editorijalu kroz svoj objektiv istraživao je strukturalne prizore u gradu, tražeći vezu između prostora i dizajna. Fotografije predstavljaju svojevrsno putovanje kroz Ljubljanu.
Crna i bijela boja, simboli klasike i elegancije, savršeno su se uklopile sa okolinom, stvarajući kontrast i ističući estetske vrijednosti kreacija. Stroga forma i bezvremenski minimalizam zajednička je nit svim outfitima prikazanim u editorijalu.
U ovom projektu, bh. dizajn se stopio s Ljubljanom na jedinstven način, spajajući estetiku i kreativnost. Rezultat je vizuelna simfonija koja pokazuje da umjetnost, moda i arhitektura mogu zajedno stvoriti inspirativno iskustvo. Milan, Berina i Igor uspjeli su spojiti svoje talente i u srcu Ljubljane stvoriti jedinstvenu priču.


Milan Senić - pogledajte ostatak editorijala


* * *
Modni dizajner: Milan Senić
Foto: Igor Huzbašić
Model: Berina Hasanbegović

Povezani članci

Najpopularniji članci

Posljednje objavljeno