Micelarna vodica: Sve što trebate znati o beauty tajni lijepe kože koju vole Francuskinje - Bonjour.ba - bh.lifestyle ma...

Micelarna vodica: Sve što trebate znati o beauty tajni lijepe kože koju vole Francuskinje

Tekst:

Ilda Lihić-Isović

BEAUTY SAVJETI
5.1.2022.

Micelarna vodica već je godinama omiljena beauty tajna za čišćenje lica Francuskinja - i postoji dobar razlog da je postala popularna širom svijeta.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Naime, kako društveni kalendar sa dolaskom sunčanijih dana postaje puniji, vjerujemo da poželite smanjiti nekoliko koraka beauty rutine i odlučiti se za nešto jednostavnije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Upravo zbog toga je micelarna vodica  proizvod koji je osvojio mnoge simpatije dama jer može brzo i nježno ukloniti sve tragove makeup-a.

Nije potrebno ispiranje, što znači da ne morate biti blizu sudopera da biste ga koristili. Zbog toga je izvrsna opcija da ju ponesemo sa sobom na odmor ili u teretanu.

Šta je micelarna vodica?

Micelarna vodica je proizvod za čišćenje napravljen od pročišćene vode i micela, tj. molekula koji se grupišu i privlače nečistoću i masnoću. Kada obrišete lice vatom natopljenom micelarnom vodicom, micele se prianjaju na pamuk dok skidaju makeup, sebum i druge nečistoće sa kože. Međutim, razlog zašto mnoge dame koriste upravo micelarnu vodicu jeste činjenica da su su nježnije od tradicionalnih sredstava za čišćenje u formi pjene.

Zašto je micelarna vodica toliko popularna?

Ovaj proizvod hvaljen je kao rješenje u jednom koraku koje uklanja makeup, čisti i tonizira kožu - bez potrebe za dodavanjem vode. Proizvod je bio tradicionalno popularan kod Francuskinja, koje su ga počele koristiti 1900-ih. Micelarne formule su nježne, pa ih nema potrebe ispirati, omogućujući hidratantnim sastojcima da ostanu i da ih koža upije.

Micelarna vodica u ljetnoj rutini

Beauty entuzijastice vole micelarnu vodicu posebice tokom tople sezone jer omogućava da očistite kožu bez potrebe za dodatnim ispiranjem ili trljanjem. Molekuli za čišćenje micela djeluju poput magneta - rade privlačeći, okružuju i uklanjaju prljavštinu, ulje i druge površinske nečistoće sa kože, a najbolji dio jeste da to čini bez ugrožavanja nivoa hidratacije kože.

Koji tipovi kože mogu koristiti micelarnu vodicu?

Nema mnogo proizvoda za njegu kože koji odgovaraju svim tipovima kože. Međutim, micelarna vodica jedna je od rijetkih koja može djelovati bez obzira imate li normalnu, osjetljivu, mješovitu ili masnu kožu.

Kako koristiti micelarnu vodicu?

Micelarna vodica trebala bi biti prvi korak u rutini njege kože. Jednostavno natopite vaticu micelarnom vodicom i prijeđite preko lica dok na podlozi ne vidite zaostalu prljavštinu ili makeup. Da biste uklonili makeup s očiju, ponovo natopite vaticu, a zatim probajte metodu „Pritisnite i zadržite“. Jednostavno lagano pritisnite vaticu na vjeđu i zadržite nekoliko sekundi prije nego što lagano obrišete. Metoda "Pritisnite i zadržite" pomaže micelama da djeluju poput magneta kako bi uklonili makeup, prljavštinu i nečistoće sa vaše kože.

Sretno čišćenje!

***

Naslovna fotografija: @isabellath
Tekst: Ilda Lihić-Isović

Povezani članci

Najpopularniji članci

Posljednje objavljeno