Mias Accessories: Upoznajte brend upečatljivog alpaka nakita iz Mostara koji su osnovali otac i kćer - BONJOUR.ba - bh.l...

Mias Accessories: Upoznajte brend upečatljivog alpaka nakita iz Mostara koji su osnovali otac i kćer

MODNI DODACI
31.7.2021.

Na Bonjour.ba uvijek se obradujemo kada imamo priliku detaljnije saznati ideje iza kreativnih ručnih radova bh. brendova, stoga nismo odoljeli sa vama podijeliti još jednu priču koja je rezultirala modnim dodacima koji su postali favorit u kutijici za nakit mnogih dama.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ne sumnjamo da ćete prelistavajući njihov Instagram profil brzo sami sebe uhvatititi u mislima da je ovo nešto što i vi priželjkujete u svojoj kutijici za nakit jer ovaj nakit je kao stvoren za ležerne, ljetne kombinacije.

U razgovoru sa jednom od vlasnica brenda, simpatičnom Miom saznali smo više detalja o ovom nakitu, kao i ideji iza samog brenda.

Mia Oručević

***

Ko se krije iza Mias Accessories i kako ste došli na ideju da postanete dio svijeta izrade nakita?

Mias Accessories je osnovao moj tata Nedim Oručević prije 20 godina. Tata i ja zajedno sarađujemo i vodimo naš bussines. Mi smo porodična firma koja se bavi proizvodnjom nakita i suvenira, a vršimo i maloprodaju i veleprodaju naših artikala.

Do sada smo se više bavili veleprodajom nakita van BiH, a naš showroom je služio pretežno turistima koji su posjećivali Mostar.

Sada želimo da naš nakit upoznamo i sa lokalnim stanovništvom naše države jer Mias Accessories je nakit za svakoga.

Mi se vodimo činjenicom da je zdravlje prije svega i zato našim klijentima želimo pružiti nakit koji im neće smetati u svakodnevnici njihovog života.

Dok naše žene rade, treniraju, čuvaju djecu, kupaju se na moru itd. mogu da nose naš nakit bez straha da će naštetiti njihovoj koži.

Mias Accessories je eko frendly tako da su naše kutijice i kesice u koje pakujemo naš nakit proizvedene od razgradivog materijala.

Ja sam odrastala i nadograđivala se zajedno sa Mias, tako da je naš cilj svake godine ponuditi najnovije trendove nakita, a sa njim upotpuniti stil naših dragih žena i svjedočiti njihovim pričama.

Zato naš slogan glasi 1001 različit model za 1001 različitu priču.

Otkrijte nam tajnu. Kako nastaje sav taj nakit? 

Mias Accessories nakit se proizvodi od materijala alpaka. Alpaka je slitina bakra, cinka i nikla. U zemljama engleskog govornog područia naziva se i niklovo srebro ili njemačko srebro.

Alpaka je u pravilu elektrolitski prevučeno srebrom. İz tog razloga naš nakit ne hrđa,ne mijenja boju, a isto tako ne stvara alergiju.

Jako je pogodan za dugoročno korištenje jer ne šteti našem zdravlju. U skladu sa svim novim trendovima, proizvode se novi kalupi za nakit i tako nastaje šaroliki svijet nakita Mias Accessories-a.

Mi se trudimo da ponudimo što više različitih artikala za sve stilove naših žena i za sve prilike/evente za koje im je potreban upečatljiv detalj koji će upotpuniti njihov outfit za jako pristupačne cijene.

Šta biste posebno izdvojili iz kolekcije vašeg nakita?

Naša kolekcija se sastoji od 1001 različitih modela. Jako je teško izdvojiti određene artikle posebno jer svaki je lijep na svoj način, a o ukusima se ne raspravlja naravno. Ono što bi mi htjeli izdvojiti jeste da trenutno radimo na projektu sa nekoliko naših Mias žena koje će biti modeli i koje će se potruditi da približe nakit svim našim klijenticama tako što će ga kombinirati sa različitim stilovima oblačenja.

İsto tako trenutno radimo na kolumnama gdje će naše drage žene moći čitati i saznati više informacija o nakitu, alpaku, čišćenju alpaka, kombiniranju nakita itd. Sve detalje, fotografije i tekstovi će uskoro biti na našoj web stranici.

Ko je idealna žena koja nosi Mias Accessories? Kako je zamišljate?

Ni jedna od nas žena nije savršena niti idealna, ali svaka od nas žena ima minimalno jednu idealnu osobinu po kojoj je prepoznatljiva u društvu i svojoj okolini.

Naš cilj je istaknuti idealne osobine naših žena, pogotovo njihovog tijela.

Tako što će naš nakit privući pažnju na njihov dugi vrat, lijepe ruke, ukrasiti njihovu kosu, dati sjaj njihovom licu sa svojim odabirom naušnica.

Mias Accessories je nakit za svakoga i svaka žena može pronaći za sebe nakit koji će upotpuniti njene idealne osobine.

Naš stil oblačenja govori ustvari mnogo o nama, a u malim detaljima se krije suština.

Gdje se može isprobati i kupiti vaš nakit?

Nakit Mias Accessories možete probati i kupiti u našem showroomu koji se nalazi u ulici Braće Fejića br 70 B u Mostaru.

İsto tako moguće je kupiti nakit na našem web shopu miasaccessories.com, našoj Facebook stranici i Instagram shopu @accessories.mias.

***

Naslovna fotografija: Mias Accessories
Razgovarala: Ilda Lihić-Isović

MODNI DODACI , 31.7.2021.

Klik i saznajte više o sljedećim pojmovima:

Sviđa ti se članak? Podijeli ga s prijateljima.

Povezani članci

Članci iz rubrike

Tekst by:

Ilda Lihić-Isović

Foto by:

Mias Accessories

Podijeli:

Posljednje objavljeno