Melisa je stan u potkrovlju s pogledom na Sarajevo uredila u svoju oazu mira - Bonjour.ba - bh.lifestyle magazin

Melisa je stan u potkrovlju s pogledom na Sarajevo uredila u svoju oazu mira

Tekst:

Emina Smaka

INTERIJERI
9.6.2023.

Melisa je dama koji stoji iza uređenja porodičnog doma iznad Sarajeva s jednim od najljepših pogleda na grad.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa


Riječ je o interijeru stana u potkrovlju s čak dva balkona na kojima bi pozavidjeli mnogi. Na prvi pogled ovog doma dočekat će vas mnoštvo bijelih elemenata s drvenim detaljima, koji čine ovaj stan opuštajućim utočištem od svakodnevne gradske vreve. Iako je stan u potkrovlju jedan od najzahtjevnijih za urediti, Melisa je to uspjela uraditi s mnogo profinjenosti i elegancije. Opisali bismo ga kao spoj skandinavskog i modernog stila. 

 Dnevni boravak se sastoji od udobne ugaone sofe, s detaljima u bijeloj boji, a posebnost prostoru daje i tepih modernog dizajna s motivima starih bosanskih ćilima. Melisa, kao i mnoge dame u BiH osobnost prostoru daje i s mnoštvom ukrasnih jastuka, galerijskim zidom i cvjetnim aranžmanima na stolu koju daju romantičarski prizvuk.
Bijela boja se prožima i kroz spavaću sobu u vidu boja zidova i okvira kreveta. Monotoniju ove sobe vješto je razbila zanimljivim tapetama s uzorcima zelenih listova. 

 Posebnu pažnju kradu 2 balkona, iako malena, uspješno stilizirana. Jedan od njih krase baldahine, drvena klupa i stolica, cozy element je unesen s tepihom s uzorkom i ukrasnim jastucima. Ovaj balkon se čini kao idealno mjesto za predvečernje čitanje omiljene knjige.
Drugi, nešto veći balkon, je onaj s kojeg se pruža jedan od najkrasnijih pogleda na cijelo Sarajevo. Uređen je s dvije bijele stolice, praktičnim stolićem te mnoštvom crvenog cvijeća, odličan je kutak za ispijanje jutarnje kafe i uživanje u ukusnom doručku. 

 

* * *
Fotografije: @moj_dom_moja_inspiracija 

Povezani članci

Najpopularniji članci

Posljednje objavljeno