TEKST: Bonjour.ba
DATUM OBJAVE: 22.9.2016.
Imate iznenadne goste? Dječji rođendan? Želite pripremiti mini slatki stol za sljedeće žensko druženje? Tražite ideju za kreativan poklon, a nemate mnogo vremena?
Za svaku situaciju iznad rješenje će biti Meggle Panna Cotta jer uz luksuzne, sjajno dizajnirane Meggle čašice za Panna Cottu, dobijete desert premium okusa kojeg ćete postići za samo par minuta provedenih u kuhinji. Upute za iznimno jednostavno pripremu se nalaze na svakom pakiranju Meggle Panna Cotte, a najbolje od svega je to što svoju kreativnost možete iskazati ukrašavanjem Panna Cotte i ukusima koje ćete birati uz nju. Za ljubitelje jednostavnog okusa preporučujemo da svoju Panna Cottu posluže onakva kakva jeste, bez ikakvih dodataka, a za ljubitelje čokolade (poput nas), donosimo sjajan recept u nastavku.
P.S.
Preporučujemo čašice posložiti na ukrasni pladanj i uz lijepu poruku koju ćete okačiti na svilenu vrpcu dobili ste kreativan, personaliziran, nezaboravan i ukusan poklon za dragu vam osobu.
Krenimo s pripremom!







MODAMO i MEGGLE daruju Panna Cotta Party Pack!
Da biste se i sami okušali u pripremi Panna Cotte koja uvijek i svakome uspije već od prvog puta, najkreativniju osobu među našim čitateljima nagrađujemo Meggle Panna Cotta Paty Packom u kojem ćete dobiti sve potrebno za vaš ukusan desert.

Da biste sudjelovali u nagradnoj igri, dovoljno je da napravite fotografiju svog jela spravljenog s Meggle proizvodima i postavite ju na svoj Instagram. Uz to dodajte i hastagove #megglebih, #gastroizazov te tagirajte Meggle BiH i MODAMO profil kako bismo pronašli vašu fotografiju i onu najkreativniju darujemo nagradama. Igramo se do 4.10.2016. u 12:00h kada na MODAMO.info Instagramu objavimo ime dobitnika. Sretno!
Foto: Slaviša Cindrić
TEKST: Ada Ćeremida
Miris medenjaka, toplina cimeta i ona meka blagdanska svjetlost teško je zamisliti prazničnu sezonu bez tog osjećaja doma koji se pojavi čim upalimo prvu adventsku svijeću.
Ove godine, društvene mreže preplavio je jedan poseban trend: adventski vijenac napravljen u potpunosti od medenjaka. Jestiv, dekorativan i tako cozy, ovaj vijenac spaja sve ono što volimo u decembru: DIY, blagdansku kreativnost i mirise koji vraćaju najljepše uspomene.
Upravo takav jedan primjer stigao nam je od Nikoline, kreatorke iza Mart dizajn profila, čiji je mirisni, ručno rađeni vijenac odmah privukao pažnju.
Za sve koji žele unijeti još više topline u svoj dom, donosimo recept koji je Nikolina podijelila sa nama za medenjake i korak-po-korak upute kako pretvoriti jednostavno tijesto u najšarmantniju božićnu dekoraciju koju ćete staviti na sto.
Potrebni sastojci za tijesto:
150 g maslaca sobne temperature
150 g smeđeg šećera
1 jaje
115 g meda
1 kašičica arome vanilije
400 g glatkog brašna
1 kašičica sode bikarbone
1 kašičica začina za medenjake
Za početak, u većoj posudi pomiješajte glatko brašno, sodu bikarbonu i začine za medenjake kako bi se mirisi ravnomjerno rasporedili kroz cijelo tijesto. U drugoj posudi izmutite maslac i šećer dok ne postanu kremasti, zatim dodajte jaje i ponovo kratko izmutite. Kada se smjesa poveže, umiješajte med i aromu vanilije. 
Suhe sastojke potom lagano dodajte u ovu kremastu smjesu i umijesite mekano, pomalo ljepljivo tijesto, baš takvo treba biti, pa nemojte dodavati više brašna.
Na kraju ga zamotajte u prozirnu foliju i ostavite u frižider najmanje dva sata da se lijepo stisne i bude lakše za oblikovanje.
Kada se tijesto dovoljno ohladilo, razvaljajte ga na debljinu od oko 3–4 mm, idealno direktno na papiru za pečenje kako biste ga kasnije lakše prebacili.
Zatim, pomoću okruglog rezača, manjeg tanjira ili bilo kojeg okruglog predmeta, izrežite veliki vanjski krug promjera oko 30 cm, a potom i manji unutarnji krug od približno 10 cm tako dobijate bazu za svoj jestivi adventski vijenac.
Od preostalog tijesta izrežite pahuljice, zvjezdice ili kombinaciju oblika koji vam se najviše sviđaju, jer će upravo oni dati volumen i slojevitost gotovom vjencu. Sve dijelove pecite 9–11 minuta na 180°C, dok rubovi ne poprime laganu zlatnu nijansu. 
Nakon što se ohlade, pripremite glazuru tako što ćete pomiješati šećer u prahu s nekoliko kapi limuna, prilagođavajući gustinu po potrebi. Prebacite glazuru u vrećicu za ukrašavanje i iscrtajte rubove pahuljica i zvjezdica, pa ih ostavite da se potpuno osuše oko pola sata.
Kada je sve spremno, počnite slagati vijenac: na osnovni krug lijepite pahuljice malom količinom glazure i slažite ih u lagani preklop kako bi izgledale bogato, razigrano i dekorativno. Na kraju dodajte suhe naranče, anis, štapiće cimeta ili čipkaste mašnice za dodatnu teksturu i vintage šarm.
Postavite četiri male svijeće i vaš cozy, mirisni i potpuno jestivi adventski centerpiece je spreman da ukrasi blagdanski stol.
Prvi otkrijte najnovije trendove, ekskluzivne vijesti, najbolje shopping preporuke i pogled u backstage priče!