Ovaj stan u Sarajevu uz austrougarsku arhitekturu, restaurirani namještaj i cool detalje čini svaki boravak jedinstvenim...

Ovaj stan u Sarajevu uz austrougarsku arhitekturu, restaurirani namještaj i cool detalje čini svaki boravak jedinstvenim

Tekst:

Bonjour.ba, Promotivni članak

INTERIJERI
1.10.2021.

U našoj rubrici Interijeri iznova volimo pisati o onim prostorima koji spajaju neočekivane detalje, ali i koji nose posebnu priču. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

S nekim stvarima se ne treba žuriti, a jedna od njih svakako je uređenje prostora.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kako bismo pronašli najbolja dizajnerska rješenja, važno je prostor osjetiti. 

Baš je to i bila nit vodilja Megapolis apartmana u kojima se nalazi savršen miks tradicije, starih zanata, bogate povijesti i modernih detalja koji svaki kutak čine pomno iskorištenim i isplaniranim. 

U njihovim apartmanima, gosti će uživati u vizualno impresivnom i ugodnom prostoru za život, ali i funkcionalnim dodacima.


Nešto vintage, nešto novo i nešto plavo – filozofija je koju ćete primijetiti promatrajući fotografije ovih 8 moderno uređenih apartmana u Sarajevu. 

Naime, u svakom od njihovih apartmana nalazi se barem jedan stari, veoma pažljivo biran te restaurirani komad namještaja koji svjedoči minulim vremenima te budi nostalgiju.Zato ne iznenađuje zašto je perzijski ćilim u dnevnom boravku kreira toplu, kućnu atmosferu ili zašto ormarići u spavaćoj sobi čine da se osjećamo kao u bakinoj sobi. Vaš vremeplov nastavit će se i kroz ručno izrađene i ukrašene tanjure, ali i komade poput singerice. 

Kada govorimo o nečem novom, ovi interijeri spajaju elemente skandinavskog i industrijskog dizajna s boho detaljima. Bazični dijelovi namještaja su neutralnih tonova i ravnih linija, a akcentirani su ukrasima i bojama.
Sofe u bojama, kao i plavi detalji vežu sve prostorije u jednu cjelinu. 


Ovdje ćete rado ispijati jutarnju kavu, uživati u čitanju knjiga na jesenski dan, ali i pripremati večeru za prijatelje. 

Ono što kompletan prostor dodatno čini posebnim, upravo je njegovo ime.

Naime, kako bi boravak, ali i odabir savršenog apartmana iz opusa bio još zabavniji, edukativniji, ali i interaktivniji, svaki apartman nosi naziv po osobi koja je u svom vremenu značajno doprinijela razvoju Sarajeva i time ostala vječno upisana u njegovu historiju.

Tako možete birati noćiti u njihovom apartmanu koji je dobio ime po arhitekti Karlu Paržiku koji je, kako sam kaže Čeh rodom, a Sarajlija izborom.


Gradu je poklonio neke od najljepših zgrada poput Zemaljskog muzeja, Vijećnice ili Akademije likovnih umjetnosti. 

Jeste li znali i da je August Braun došao u Sarajevo sa svojom suprugom te pokrenuo prvu ciglanu u BiH? 
No, raznježit će vas i činjenica da je u cigle, osim inicijala A i B, počeo utiskivati i srce kada se zaljubio u svoju suprugu Mariju.
Upravo je njoj posvetio i jednu od najljepših i najvećih zgrada u Sarajevu - Marijin dvor.
Osim apartmana nazvanog upravo po Augustu Braunu, ali i Josipu Vancašu ili Bjelašnica ’84, na Megapolis stranicama se možete dodatno educirati zašto su ova imena, destinacije i godine važne za bh. povijest. 

Bez obzira koji odaberete, vjerujemo da će vas intimna atmosfera, detalji koje vežemo uz bh. kulturu, kao i ovaj jedinstven, koristan prostor koji odgovara različitim osobama učiniti vaš boravak u Sarajevu nezaboravnim!
Osjećati ćete se kao da ste u hotelu, a istovremeno imati toplinu prostora kakvu vežemo uz dom. 

Više detalja o ovim apartmanima možete saznati na njihovoj web stranici, Facebooku, kao i Instagramu.

Povezani članci

Najpopularniji članci