Megan i Julia Fox, Britney Spears: Sve što želite znati o njihovim knjigama - Bonjour.ba - bh.lifestyle magazin

Megan i Julia Fox, Britney Spears: Sve što želite znati o njihovim knjigama

Tekst:

Nevena Divčić

BONJOUR.CLUB
22.11.2023.

Ovih dana ste sigurno čuli za jednu od ove dvije knjige: Zbirka poezije Megan Fox i autobiografija Britney Spears.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa


Vjerovatno ste već stigli formirati i svoje mišljenje o istim i prodiskutovovati o njima s prijateljima. U slučaju da nije tako ili želite imati više informacija prije nego što odlučite je li ovo štivo za vas, otkrivamo vam malo više detalja o ovim književnim djelima.

Na ovoj listi knjiga se našla i srodna po svojoj popularnosti i krugu iz kojeg dolazi autorica - autobiografija Julie Fox.


Lijepi momci su otrovni

"Pretty Boys are Poisonous" je zbirka poezije Megan Fox sadrži preko 70 pjesama koje je glumica napisala s ciljem da se "izbori s osjećajima koji su proizašli iz njenog šutanja" - navela je Megan na stražnjim koricama knjige.

"Ovdje živi moja sloboda, a nadam se da će moje riječi potaći druge da pronađu svoju sreću i identitet, koristeći svoj glas da osvijetle ono što je duboko zakopano, ali nezaboravljeno, u tami." - dodala je Megan.

 Megan već dvije decenije privlači pažnju svakim pojavljivanjem u javnosti, interesantnim i značajnim filmskim ulogama, a trenutno su ona i Machine Gun Kelly zbog svoje veze pod lupom online svijeta.

Sigurno je da upravo ovaj momenat privlači publiku i kada je knjiga u pitanju, a na nama ostaje da je pročitamo i razvijemo teorije o tome da li je baš ovaj stih posvećen njemu: "Ti si ovisnost koju nijedna molitva nikada neće izliječiti".


Žena u meni

"The Woman in Me" je autobiografija Britney Spears koju jedva čekamo imati u svojim rukama. Čini se da je količina pažnje koju smo pružili Britney Spears u protekle dvije godine jednaka obimu pažnje koju je dobijala kroz godine u kojim je bila na vrhuncu svoje karijere.

Malo je onih koji nisu upoznati sa skandalima za koje se Britney veže još od svojih 20 - ih, od druženja s Paris Hilton pa sve do dramatičnih i tužnih trenutaka.

 Do sada smo odrasli s njom i naučili da je ona mnogo više od trenutaka slabosti i promjena kroz koje je prošla. Kroz ovu knjigu nas u potpunosti pušta iza paravana, u backstage svog života i upoznaje s Britney koja je majka, prijateljica, hrabrija nego ikada ranije i puna nade.


Niz odvod

Kao i obično, Julia Fox zahtijeva da joj ne sudimo na prvu pa i da se malo više zamislimo oko svakog njenog postupka. Tako je i s nazivom njene knjige "Down the Drain" - u engleskom jeziku ovaj izraz često opisuje situaciju ili postupak u kojem nešto propada ili gubi vrijednost, bilo da je riječ o doslovnom ili prenesenom značenju.

Na primjer, možete reći da nešto ide "niz odvod" ako se gubi ili propada na način koji se ne može vratiti.

 Iako je iza nje karijera o kojoj se može govoriti mnogo više, najviše pažnje je privukla dramatičnim pojavljivanjem na crvenom tepihu s lookom koji je izazivao brojne komentare, ali i vezom s Kanye Westom. Ostavljamo vam da detalje njenog dramatičnog i nimalo jednostavnog djetinjstva, odrastanja i karijernog puta upoznate kroz ono što ona ima za reći.

* * *
Naslovna fotografija: @theststyle

Povezani članci

Najpopularniji članci

Posljednje objavljeno