Uz ova 4 lagana načina pomozite masnoj kosi da duže ostane čista između dva pranja - Bonjour.ba - bh.lifestyle magazin

Uz ova 4 lagana načina pomozite masnoj kosi da duže ostane čista između dva pranja

Tekst:

KOSA
27.5.2021.

Svaki beauty savjet uvijek dobro dođe, bez obzira radi li se o makeup-u, jutarnjoj ili večernjoj rutini, trikovima za zdraviju kožu i nokte, ali i kosu kojoj posvećujemo posebnu pažnju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ukoliko vam se kosa prebrzo masti i tražite način kako izdržati duže između dva pranja, donosimo nekoliko savjeta koje možete uvrstiti u svoju hair rutinu i pokušati izbjeći prečesto pranje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Hair stručnjaci smatraju da prekomjerno pranje kose zapravo dovodi do kontraefekta, jer se kosa tada još brže masti. Izlažete li kosu prevrućoj vodi, teškim šamponima i pogrešnom tretiranju, svim tim postupcima zajedno možete dovesti do isušivanja kose i vlasišta koje će potom lučiti više sebuma i kosu činiti masnijom nego inače.

Foto: unsplash.com

U HAIR RUTINU DODAJTE ŠAMPON ZA SUHO PRANJE

Suhi šampon u većini slučajeva može odgoditi pranje kose, jer ne samo da će upiti višak masnoće, nego će našu frizuru učiniti postojanijom i na izgled ljepšom. 

KOSU DRŽITE ŠTO DALJE OD LICA

Jasno je da nam pramenovi koji padaju preko očiju smetaju i da ćemo ih konstantno micati i dirati prstima. Upravo će taj postupak kosu brže umastiti, stoga pokušajte nestašne pramenove zakačiti špangicama ili napravite polupodignutu frizuru.

Foto: unsplash.com

JABUČNI OCAT KAO S.O.S. SREDSTVO

Između dva pranja kose koristite i tretman pranja sa jabučnim octom koji ćete potom isprati u mlakoj vodi. Upravo je zadatak organskog octa da u ovoj priči s masnom kosom upostavi pH balans. Odlično je prirodno rješenje jer iz kose ne uklanja esencijalna ulja koja su joj potrebna. Posebno je koristan i za obojenu, te osim spomenutog, odličan i kao recept za sjajnu i meku kosu.

STILIZIRAJTE KOSU U REP ILI PUNDŽU

Ukoliko se vaša kosa brže masti, čest način stiliziranja svakako može biti i visoko ili nisko svezani rep ili pundža, koji će dati efekt uredne frizure s kojom možete provesti cijeli dan.

***

Naslovna fotografija: @thegirlhabit
Tekst: Ana Bošnjak 

Povezani članci

Najpopularniji članci

Posljednje objavljeno