Martina Saira u sjajnom dizajnu Selme Starfinger na crvenom tepihu SFF-a - Bonjour.ba - bh.lifestyle magazin

Martina Saira u sjajnom dizajnu Selme Starfinger na crvenom tepihu SFF-a

Tekst:

Bonjour.ba

EVENT
19.8.2014.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Za vikend smo iskoristili priliku i kratko se družili s dizajnericom Selmom Starfinger u njenom studiju (Vrazova 4) u Sarajevu. U studiju u kojem je odlično iskorišten svaki centimetar prostora, izložene su Selmine kreacije – od tunika od najfinijeg materijala do jakni izrađenih od prave kože. Obzirom da je većina kreacija u crnoj boji, uz pokoje iznenađenje u tamno zelenoj i bež, ostali smo veoma iznenađeni kada se sinoć na crvenom tepihu Sarajevo Film Festivala pojavila Martina Saira Konaković u Selma Starfinger kreaciji.

Priznajemo, znali smo da će Martina jednu večer na crveni tepih odjenuti kreaciju ove dizajnerice, i nakon naših zamišljanja haljine rađene u repovima (poput prepoznatljivih Seliminih tunika), kombinacije kože i tila, sve to naravno u crnoj boji, Selma nas je itekako ugodno iznenadila kreacijom u kombinaciji žute i crne boje.

01

Zabave s Martinom i dizajnericom Selmom nikada ne nedostaje

„U sinoćnjoj kreaciji Selme Starfinger sam se osjećala tako ženstveno, jer izrađena je od materijala koji je uistinu čaroban i u njemu se osjećate tako posebno. Ovo je ujedno i njeno prvo predstavljanje na crvenom tepihu Sarajevo Film Festivala i mislim da je njena kreacija uljepšala sinoćnju večer i druženje s prijateljima.“, rekla nam je Martina koja je uz kreaciju birala cipele Stuart Weitzman te clutch torbicu u Alexander McQueen potpisu.

04

Martini je sjajno pristajala kreacija izrađena od dva dijela, suknje i topa. Top je u gornjem dijelu rađen strogim linijama na način da dodatno naglasi struk, a suknja je izrađena u naizgled nemarnim valovima, no koji su itekako promišljeno postavljeni upravo na takav način. Ispod suknje je provirivao til u crnoj boji, a suknja je sa strane imala i crnu crtu cijelom dužinom što je na kraju ova dva komada spojilo u jednu skladnu cjelinu.

05

06

Govoreći o frizuri Ensar i Sanjin su (očekivano) još jednom napravili sjajnu priču. Prepoznali su da haljina zahtijeva jednostavnost i pravilnost, tako se Ensar odlučio za podignutu kosu koja je dodatno istaknula crni top, dok se i Sanjin odlučio na jednostavan make-up, tek nešto zlatne nijanse na kapcima, kako ništa ne bi zasjenilo (ne)savršenu simetriju kreacije.

07

08

Martina s dizajnericom Selmom Starfinger na crvenom tepihu

Foto: Armin Čolo

Povezani članci

Najpopularniji članci

Posljednje objavljeno