TEKST: Bonjour.ba
DATUM OBJAVE: 23.12.2019.
Dovoljan je tek jedan pogled na profil ove zaposlene mame i ljubiteljice DIY projekata, kako biste uvidjeli da je to mjesto na kojem ćete naći inspiraciju kako kombinirati kaput iz bakinog ormara, urediti dječju kolijevku uz tek par ukrasa koji se kriju u svakom domu ili kreirati blagdanski vijenac uz cvijeće koje ćete naći u susjednom vrtu.
Marta je kreativka koja nas potiče i da ulažemo više mašte u pakiranje poklona koje darujemo, češće radimo mali makeover doma, ali i ne zaboravimo foto dokumentirati male lijepe trenutke u svakodnevici.
Upravo zbog toga smo Martu zamolili da za naše čitatelje kreira mali vodič u pakiranju poklona, ali i blagdanskom uređenju doma za koje će vam trebati tek malo strpljenja i volje.
***
Kako bi opisala svoj dom? Gdje pronalaziš inspiraciju za uređenje?
Hm, odmah teško pitanje na početku.
Obožavam vintage, ali i skandinavski stil. Nisam minimalist kad se o uređenju doma radi, to je sigurno. Podstanari smo, tako da nisam u mogućnosti baš potpuno po svom guštu sve urediti, ali sam trenutno jako zadovoljna.
Pinterest mi je najdraža mobilna aplikacija da skratimo priču o inspiraciji( LOL) .
Tvoj dom sada krase i brojni blagdanski ukrasi. Otkrij nam par brzih DIY trikova za blagdanski makeover doma?
Da! Cijeli stan sad već pomalo podsjeća na set u nekom Božićnim filmu, samo još da zamirišu kolačići i skupe se dragi ljudi.
DIY je posebna ljubav. Evo najbrže,najefektnije i cjenovno najprihvatljivije; vaze i lončanice napuniti s par vrsta bora, božikovinom ili eukaliptusom i samo laganu mašnu preko dodati,gdje god da ih postavite, prelijepo izgledaju. Nadalje, kupila sam lijepo, ne skupo, crveno karirano platno i sašila jastučnice koje su dale pravi blagdanski duh dnevnom boravku. Girlandu sam od običnog prirodnog bora uvezala tankom žicom i samo dodala lampice. Svijeće su mi u retro bocama, s vrhom umotanim u papir i zavezanim špagom na koju sam dodala samo kartice s brojevima.
Gdje pronalaziš sve blagdanske sitnice i ukrase koji krase tvoj dom?
Broj jedan je zasigurno priroda! Vjerujem da se to i vidi po fotkama. A zatim u trgovinama s repro materijalom te u JUMBO marketu koji ima odličnu ponudu blagdanskih ukrasa. Nerijetko kupim neku sitnicu kad odem po mlijeko ako mi “zapne za oko” i pomislim da bih to mogla iskoristiti, pa kući kombiniram. :)
Zaljubili smo se u tvoje savršeno zapakirane poklončiće, a ovaj put pripremila si i par savjeta kako upakirati CHICovnik. Kako lijepo upakirati poklon doma?
Uh, pakiranje. Obožavam birati poklone, poklanjati, pakirati, ukrašavati, naravno i primati poklone, lagala bi da preskočim i taj dio. :) Prošle godine sam od muža za Božić dobila CHICovnik i naravno nije bio zapakiran. :) Stoga dečki ( i cure) nemojte ponoviti ovu grešku. Lagano je, vjerujte mi.
Što se samog umatanja tiče pazite da vam komadići ljepila nisu preveliki i da nemate “viška” papira. Ukrašavanje - mašti na volju. Mašne, trakice, kartice s posvetom, grančice bora, pamuk, sve će dobro doći. Ja osobno obožavam onaj tanki konopčić te crtanje i pisanje po papiru, a mislim da to već i ptice na grani znaju.
Najdraži kutak u domu?
Dnevni boravak, točnije radni stol jer je sada pretvoren u jaslice, i s druge strane dio s okićenim borom, lampicama, velikim ogledalom, malom pletenom stolicom... hmm, jeste li za kakao?
Ja već pjevam “rocking aroud the Christmas tree...”.
Prijedlog za poklon u zadnji čas?
Poljubac, zagrljaj, “volim te” , “oprosti” , “fališ"..., držeći CHICovnik u rukama iza leđa!
TEKST: Bonjour.ba/PR
Postoje ona mjesta gdje dan počinje sporije, uz miris kafe i pogled na zelenilo dok vas konobari, s osmijehom već od ranih sati, pitaju želite li omlet s domaćim sirom ili nešto posebno po vašem izboru. Mjesta gdje doručak nije samo obrok, već ritual... i da, imamo mali insiderski tip.
Smješten svega desetak minuta od srca Mostara, to je mali gourmet raj za one koji znaju da dobar obrok može popraviti cijeli dan.
Bilo da dolazite na doručak s pogledom, poslovni ručak u bašti ili večeru uz čašu lokalnog vina, svaki obrok u restoranu hotela Buna nosi dozu pažnje i mirnoće koja se rijetko nalazi tako blizu grada.
Dok vas možda na prvu privuče elegancija obnovljenih prostora s historijskim pečatom iz austro-ugarskog perioda, ono što ostaje kao glavni utisak o kojem danas želimo pisati je restoran ili preciznije rečeno: gourmet doživljaj.
Doručak koji ne preskačete čak ni na brzinu
Ovdje doručak nije „s nogu“. On je ritual. Početak dana uz lokalne sireve, domaći hljeb, svježe voće i kombinacije koje bude i najuspavanije. Naša preporuka? Lagana pileća salatica kao savršen balans između osvježenja i energije, a mali trik s dodatkom narom daje jelu ono nešto zbog čega ćete je poželjeti i sutra. Idealno za one koji planiraju poslovni sastanak, ali i za one koji žele samo tiho jutro uz kafu i poglede na zelenilo.
Ako imate sreće da ga uživate u vrtnoj restauraciji, pogled će vam pasti na čuveni bunski dolap za navodnjavanje koji i danas neumorno okreće ritam rijeke i smiruje svaki misao. Uz šapat vode i šolju kafe, dan počinje onako kako biste željeli da teče… lagano, autentično…
Tokom doručka, pored raznovrsne ponude zdravih i slanih jela, gosti često biraju brownie kolač onaj pravi, s dubokim ukusom kakaa koji daje dodatnu energiju za dan koji slijedi.
Ručak koji spaja tradiciju i gourmet twist
Kada stigne podne, restoran postaje prava pozornica. Ručak u hotelu Buna je spoj hercegovačke tradicije i savremene kulinarske ponude. Jelo koje je s razlogom privuklo našu đažnju je rižoto sa sipom. Kremast, intenzivan, savršeno začinjen…
Kozice se često nađu na tanjirima gostiju koji žele nešto laganije, dok je za one koji ne gravitiraju morskoj hrani tu pasta s piletinom. Jednostavna, aromatična i uvijek siguran izbor.
Ake pitate šta lokalci najčešće preporučuju, odgovor je prilično jasan: “Najbolja riba? Probajte je upravo ovdje.”
Nakon ručka koji spaja tradiciju i savremene okuse, bilo bi šteta preskočiti desert. Iako svaki kolač na meniju nosi pažljivo birane sastojke i prepoznatljiv šarm domaće poslastice, kolač od datulja posebno se izdvaja jer je bogat teksturom, sladak i idealan kao završni ton obroka.
Diskretna preporuka? Ne čekajte da nestane. Često se naručuje i za ponijeti, a za one koji biraju bezglutenske opcije, posebno se izdvaja kolač s makom, koji se savršeno sljubljuje s čašom Villa Sandi Prosecco Millesimato.
Večera uz vino i šapat rijeke
Kada se svjetla smire, večera se seli u intimni dio restorana, gdje svaka čaša vina dolazi s pričom, a svaki tanjir sa stilom.
Lokalna vina i lagani obroci kreiraju savršen kraj dana… bez žurbe, bez buke, samo uz osmijehe konobara koji znaju da vam treba još minut mira.
U večernjim satima, dok se atmosfera smiruje, često naručeni izbor je crumble od jabuka uz kuglu sladoleda. Topao, hrskav i taman toliko sladak da zaokruži večeru u najnježnijem tonu.
Insider tip
Zvuči kao kliše, ali vjerujte ovdje osoblje zna. Ne samo koji je desert najfotogeničniji, već i koji je riblji specijalitet tog dana dobio poseban touch iz kuhinje. Oni vas neće zatrpati informacijama, ali kad pitate: „Šta biste vi danas naručili?“ dobit ćete preporuku koja (još) nije na društvenim mrežama, ali bi mogla postati vaše novo omiljeno otkriće.
To je ona vrsta usluge diskretna, topla i instinktivna. Takva da se osjećate kao da ste već tu bili, iako ste prvi put došli u restoran.
Prvi otkrijte najnovije trendove, ekskluzivne vijesti, najbolje shopping preporuke i pogled backstage priče!