Prošli vikend prošao je u znaku posjete Marjana Simčiča! Donosimo detalje. - Bonjour.ba - bh.lifestyle magazin

Prošli vikend prošao je u znaku posjete Marjana Simčiča! Donosimo detalje.

Tekst:

Bonjour.ba/PR

GOURMET
29.11.2022.

Poznati vinar Marjan Simčič iz Goriških brda, Slovenija zajedno sa timom Fina Vina, u petak je održao privatni Rebula Masterclass u rezidenciji Nj.E. Damijana Sedara.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa


Prisutni su imali priliku upoznati se sa tri linije autohtone sorte Rebula: Classic, Cru Selection i Opoka. Svaka na svoj način posebna i prepoznatljiva kao što su i prepoznata na vinskim kartama BH gastro scene, tako i u svjetskih poznatim restoranima u New Yorku, Londonu i drugim metropolama.

Limitirane kolekcije vina, Decanterove nagrade, visoke ocjene vinskih kritičara i mnogobrojne nagrade svjedoče kako je Vinarija Marjan Simčič u samom svjetskom vrhu vinarstva, a prisutni su mogli saznati kako se kroz saradnju sa prirodom dobija jedno od najboljih vina regiona, a i šire.

Naredne noći smo uživali u restoranu Baoli uz ekskluzivnu večeru u 5 slijedova mediteranskih jela i uz degustaciju 5 vrhunskih vina. Postoji ta neraskidiva povezanost između vina i restorana Baoli, pa je bio i logični slijed, proglasiti ga počasnom, drugom kućom Marjan Simčič Domaines.

Gastro slijedovi su bili nestvarno izvanredni. Precizno odabrani uz vina. Večer je otvorena uz Pinot Grigio Classic (vina iz mlađih vinograda, pažljivo proizvodena), za njim Pinot Girigio Cru Selection, inače ekskluzivno vino koje se služi u ovom restoranu, a za njim Chardonnay Opoka. Uz četvrti slijed se degustirala Rebula (Ribolla) Opoka, nagrađena sa 96 poena po magazinu Decanter i autorice Caroline Gilby, Master of Wine (jedna od 300 na svijetu). Završni slijed i to slatki je također višestruko nagrađivano vino Leonardo.

Bila je ovo jedna posebna gourmet priča, a dio atmosfere donosimo u nastavku.

* * *
Foto: Fina Vina PR

Povezani članci

Najpopularniji članci