4 stvari koje trebate imati na umu kada putujete s djecom

MAME RULZ
12.6.2020.

Kada postanemo roditelji, prihvaćamo činjenicu da dolazi do nekoliko promjena u našim svakodnevnim ritualima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nedjeljno izležavanje nerijetko je zamijenjeno sa ranim jutarnjim buđenjem i pravljenjem jutarnjih kašica.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Spontani odlasci u kino postali su pomno isplanirani izleti kako bi se pogledala najnovija Disneyjeva ponuda.
Brunch tijekom vikenda sada je posjeta izletištima, a ispijanje kave teče dok djeca uživaju u igri sa ostalom dječicom u parku.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Nichole Harvey Influencer (@nicholeharvey) on

Dakle, sa djecom dolaze izmjene u našoj rutini i putovanja sa djecom nisu izuzeci.
Bezbrižna lutanja bez konačnog cilja možda su stvar prošlosti, no putovanja sa djecom ujedno su i najbolja vrsta putovanja. Kao i većina stvari vezanih za djecu, sve dobiva novi smisao i novu čar.
Vi i vaša djeca trebali biste uživati u svakom trenutku istraživanja svijeta i stvarati uspomene za cijeli život. Nije li to točka putovanja koja je na prvom mjestu?

Foto: @ockeydockey

Da bismo vam pomogli da učinkovito isplanirate putovanje s obitelji, obuhvatajući planiranje i pakiranje osnovnih stvari, u nastavku donosimo par praktičnih savjeta za putovanje sa djecom.

ŠTO PONIJETI NA ODMOR?

Većina nas ponese previše stvari samo za kratku šetnju ili nekoliko sati vani sa djecom, a tek za cijeli odmor.
Čak i ako imate predškolca koji voli šetati, odmori sa dugim šetnjama mogu biti naporni za mališane.
Ponesite mala kolica koja će im pružiti mjesto za uspavljivanje bez potrebe da se vraćate u smještaj.
Razmislite o nabavci pristupačnijih, sklopivih kolica sa kišobranom.
Također, ponesite nosiljku jer hod od aviona do preuzimanja prtljage može biti dugačak, pa će dječija nosilica ili sling marama biti obavezna. Ako ste planirali putovanje na more, SOS će vam biti suncobran ili šator na rasklapanje.
Zagarantovana hladovina, mjesto gdje možete ubaciti svoje stvari dok svi idu na kupanje i mjesto na kojem će se djeca rashladiti i slatko drijemati. Iako možda zvuči neobično, na more ponesite mali bazen kojeg možete napuniti vodom i smjestiti ga pokraj sebe u hladovinu dok se dijete sigurno igra.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Care & my Tribe (@thirdcoasttribe) on

ŠTO UKLJUČITI U KOMPLET PRVE POMOĆI?

Dobro opskrbljen obiteljski komplet prve pomoći je važan korak ka savršenom odmoru sa djecom. Flaster, toplomjer, fiziološke kapi za nos i krema trebali bi biti osnova, a vi se svakako organizujete i pogledajte koje lijekove još trebali obezbijediti i imati pored sebe ovisno o dobi djeteta i lokaciji na koju putujete. Svakako investirajte i u putno osiguranje za cijelu obitelj. 

 

Foto: @stuffedsuitcase

POMNO BIRAJTE TIP SMJEŠTAJA

Iznajmljivanje kuće ili stana najčešći je odabir roditelja za putovanje sa djecom. Prednost najma je što možete iskoristiti kuhinju i uštedjeti na troškovima jela te ga preusmjeriti u neke druge aktivnosti. Prednost kuhinje je i činjenica da sami birate vrijeme obroka i namirnice od kojih pripremate hranu.

PLAN PUTOVANJA I AKTIVNOSTI

Jedna od najvažnijih stvari za putovanja sa djecom je da prilagodite vaš plan tako da odgovara svakom članu obitelji, a ne samo djetetu. Prvo, odaberite odredišta i aktivnosti koje će biti ugodne za sve članove obitelji. Ako stariju djecu uvedete u priču o mjestu gdje planirate ići i što ćete raditi, uključit ćete ih i zainteresovati za vaše putovanje.  

Spajanje aktivnosti za odrasle i aktivnosti usmjerenih na dijete također je jedan od načina podučavanja strpljenju i kompromisu. Još jedna stvar na koju trebate razmišljati kada planirate putovanje jeste omogućiti dovoljno odmora. Možda ćete vi uživati u obilasku muzeja, ali vaša djeca, bilo da su školskog uzrasta ili tinejdžeri, vjerojatno neće dijeliti isti entuzijazam. Za mlađu djecu sjajna je ideja pronaći neke lokalne parkove ili zelene površine u kojima se mogu opustiti i družiti sa svojim vršnjacima.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Kim Tate • Travel Writer (@stuffedsuitcase) on

MAME RULZ , 12.6.2020.

Klik i saznajte više o sljedećim pojmovima:

Sviđa ti se članak? Podijeli ga s prijateljima.

Povezani članci

Članci iz rubrike

Tekst by:

Ilda Lihić-Isović

Foto by:

@maddiecastellano

Podijeli:

Posljednje objavljeno