TEKST: Nevena Divčić
DATUM OBJAVE: 17.12.2024.
Sezona zabava je iza ugla, a čak i bez njih znamo da su mnogi od vas "noćne ptice" koje svakog jutra požale jer su prije samo nekoliko sati odgledali cijelu sezonu serije.
No, bilo da je riječ o zabavi, serijama ili nekim drugim razlozima - makeup je tu da vam pomogne da se osjećate lijepo i svježe tokom dana. Ovdje velika prednost može biti redovna briga o koži uz pravilnu ishranu i hidrataciju. Ni najbolji makeup ne može sakriti umornu kožu.
1. korak - fight
Počnite jutro s osvježavajućim tonikom ili gelom za umivanje, a zatim nanesite hidratantnu kremu. Želite li mali trik? Ako to ne ometa njen sastav - kremu držite u frižideru ili je ubacite u frižider na par minuta prije upotrebe za dodatni efekat hlađenja.
2. korak - befriend
Odgovarajući korektor je u ovakvim jutrima vaš najbolji prijatelj.
Birajte korektor s breskvastim podtonovima za neutralizaciju podočnjaka. Lagano utapkajte prstima ili spužvicom samo na tamne dijelove ispod očiju.
3. korak - shine on
Omiljeni makeup proizvod svake zabave i ovdje dolazi u spas!
Kremasti highlighter na jagodicama, nosu i iznad usana brzo vraća „život“ licu. Izbjegavajte puderaste proizvode jer mogu istaknuti umor. Također, birajte i kremasto rumenilo, a ako imate vremena za makeup na očima onda se odlučite za svijetle nijanse koje će vam dati svježinu.
* * *
Naslovna fotografija: @ginemargrethe
TEKST: Bonjour.ba, Promotivni članak
Zapečena feta, paradajz koji puca pod viljuškom i pasta koja sve povezuje – da, ovo je ta kombinacija.
Ako volite recepte koji izgledaju kao da ste se potrudili više nego što jeste, nastavite čitati. Glavna zvijezda današnjeg tanjira je President Somborska feta iz Lactalisove ponude - kremasta, slana i savršeno se topi u pečenju, stvarajući umak kojem ne treba mnogo više da zablista.
Ono što je najbolje? Ova kombinacija se ne pretvara da je nešto što nije. Ne pokušava da bude dijetalna, ali se osjeća lagano. Ne traži luksuzne sastojke. Možete je jesti toplu, ali i hladnu uz rukolu i mrvu limuna.
Možete je ponijeti na piknik ili servirati na terasi uz čašu vina. Ukratko: ovo je recept koji ćete spremati više puta nego što sada mislite.
Zapečena pata sa feta sirom i cherry paradajzom
Sastojci (za 2 osobe):
Priprema:
Zagrijte rernu na 200°C. Pripremite posudu za pečenje: U sredinu manjeg vatrostalnog posuđa stavite fetu u komadu. Oko nje rasporedite cherry paradajz. Dodajte bijeli luk, začine i prelijte sve s 2–3 kašike maslinovog ulja. Pecite 25–30 minuta dok feta ne omekša i cherry paradajz ne ispucaju i puste sok.
U međuvremenu skuhajte pastu po uputstvu na pakovanju. Izvadite iz rerne, pa izgnječite fetu i paradajze u kremasti umak. Dodajte ocijeđenu pastu i po potrebi malo vode od kuhanja da povežete sos. Promiješajte, ukrasite svježim bosiljkom, rukolom i poslužite odmah.
Foto: Lactalis PR
Prvi otkrijte najnovije trendove, ekskluzivne vijesti, najbolje shopping preporuke i pogled backstage priče!