Trikovi uz koje ćete za naredni party lako našminkati jedna drugu - Bonjour.ba - bh.lifestyle magazin

Trikovi uz koje ćete za naredni party lako našminkati jedna drugu

Tekst:

Nevena Divčić

MAKEUP
30.11.2023.

Neke od nas još od djetinjstva su se voljele zajedno igrati s maminom ili šminkom starije sestre.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa


Vremenom je igranje preraslo u malo ozbiljnije zahtjeve da jedna drugu našminkamo za date, party ili čak neko zajedničko fotkanje da bismo se zabavile. Vjerujemo da se među ljubiteljima makeupa još uvijek kriju povremeni momenti želje da se zajedno "igrate" šminkajući i tako pripremu za zabavu i važan sastanak dodatno začinite.

S obzirom na to da nam je sada ipak, više nego dok smo bile djevojčice, važno da taj makeup izgleda dobro, donosimo vam nekoliko savjeta koji će od vas napraviti prave male makeup artiste.


Priprema kože

Koristite blagi čistač prilagođen tipu kože prijateljice. Temeljito uklonite nečistoće s lica kako bi se osigurala čista podloga za šminku. Nakon čišćenja, nanesite lagani hidratantnu kremu ili serum koji odgovara tipu kože. Hidratizirana koža će omekšati površinu lica i tako olakšati nanošenje šminke. 

 Manje proizvoda

Kada počnete sa šminkanjem fokusirajte se na naglašavanje crta lica. To može značiti naglasak na jednom dijelu, poput očiju ili usana, umjesto da preopteretite sve dijelove proizvodima.

Koristite manje šminke za prirodniji izgled, ali i kako bi vam bilo lakše upravljati količinom proizvoda koju nanosite. Mnogo će lakše biti dodati proizvode i potamniti određeni dio nego ukloniti višak šminke. 

 Dominantni dio lica

Odredite dominantni dio lica na koji želite staviti veći naglasak. To mogu biti oči, usne ili čak jagodice. Ostatak šminke neka bude suptilan.

Na primjer, ako su oči fokus, usne i ostatak lica mogu imati neutralnije ili blage boje. Usredotočite se na ravnotežu između dominantnog dijela lica i ostatka šminke. Ako su oči izražene, usne neka budu u neutralnijim nijasnsama ili obrnuto kako biste postigli skladan izgled.

* * *
Naslovna fotografija: @carodaur

Povezani članci

Najpopularniji članci

Posljednje objavljeno