Vlasnica salona 'Magic by Aida' nam je otkrila trikove i tretmane za wow izgled kose - Bonjour.ba - bh.lifestyle magazin

Vlasnica salona 'Magic by Aida' nam je otkrila trikove i tretmane za wow izgled kose

Tekst:

Bonjour.ba, Promotivni članak

KOSA
22.3.2023.

Prethodnog tjedna dan smo proveli u ugodnom društvu na zanimljivoj beauty lokaciji u metropoli Bosne i Hercegovine točnije na adresi Nedima Filipovića 4c.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa


Ako ste pratili naše društvene mreže sigurni smo da ste upoznati da je naše mjesto druženja bio frizerski salon „Magic by Aida“ gdje smo imali priliku uživati u posebnim tretmanima za njegu kose. S obzirom na to da kroz našu rubriku Ljepota često ističemo važnost kreiranja personalizirane njege posebice kada je riječ o njezi kose, taj posao ovog puta prepustili smo stručnjacima.
 

Koliko je važno brinuti se o kosi i koliko proizvodi imaju veliku ulogu kod izgleda naše kose otkrila nam je vlasnica salona „Magic by Aida“, Aida Ajdinović. Naime, Aida Ajdinović se može pohvaliti s višegodišnjim iskustvom u svijetu ljepote, stoga prepoznavši kvalitetu proizvoda i tretmane brenda Kérastase, suradnja s luksuznom markom bila je logičan korak. 

U sklopu suradnje, salon „Magic by Aida“ jučer je organizirao jedno beauty druženje gdje su posjetiteljice mogle uživati u revolucionarnom fusio dose tretmanu za njegu kose koji obnavlja i transformira dlaku u samo 5 minuta. Riječ je o tretmanu koji je službeno predstavljen 2011. godine, a koji danas nosi titulu jednog od najtraženijih, ali i najefikasnijih tretmana u svijetu njege kose.

U želji da saznamo nešto više o hedonističkim tretmanima luksuzne kuće za njegu kose Kérastase, ali i must have proizvodima za njegu, zavirili smo u salon „Magic by Aida“. Kroz razgovor s vlasnicom otkrili smo neke trikove za njegu kose, ali i zašto su ovi tretmani odličan odgovor na brojne beauty izazove.


Kako su izgledali vaši počeci i kako bi opisali svoj salon sada?

„Magic by Aida“ jeste studio koji dugogodišnjim radom pruža kvalitetne usluge i time potiče lojalnost klijenata. Na samome početku djevojčici od 19 godina koja je pokrenula vlastiti biznis i osnovala tada mali salon „Magic by Aida“ u prostoru veličine 15m² uz podršku roditelja i supruga, nije bilo lako, no želja za ostvarenjem sna je bila jača od svih prepreka koje su se pojavljivale.

Pažljivim koracima uz visoki stepen truda i kontinuiranog rada sada već brend „Magic by Aida“ zajedno sa rukovodstvom i vrijednim saradnicima već 13 godina uspješno ispunjava zahtjeve klijenata. Naglasili bismo da cjelokupna organizacijska kultura unutar naše poslovnice je na zavidnom nivou te time motivišemo i druge na isto.


Što vas je motiviralo na korak dalje i suradnju sa luksuznim brendom Kérastase?

Kako smo naglasili u prethodnom dijelu, kvalitet usluga je veoma važan kako bismo ostvarili lojalnost klijenata, samim time i ponuda kvalitetnih proizvoda utječe na isto. Brend Kérastase pruža linije proizvoda koji su dizajnirani da zadovolje potrebe svih klijenata, a kvalitet istih prikazuje se kroz recenzije zadovoljnih korisnika.

Zadovoljstvo naših klijenata nalazi se na samome vrhu ljestvice prioriteta našeg poslovanja, a ponuda vrhunskih proizvoda ostaje ključna za uspješan nastavak poslovanja.

 
Koji je vaš favorit među Kérastase proizvodima?

Vrlo je teško izdvojiti jedan od mnogih, a to bismo uporedili sa pitanjem roditeljima koje dijete najviše vole, no ipak Fusio Dose izdvojili bismo kao zvijezdu Kérastase porodice.

Možete li nam reći što Fusio Dose izdvaja u odnosu na druge tretmane za kosu i koliko često ga trebamo koristiti?

Fusio Dose jeste ekskluzivna usluga Kérastase salona, izdvojili bismo ga kao zvijezdu jer je jedan od rijetkih tretmana koji nudi brojne benefite. U odnosu na druge svjetski poznate tretmane, ovaj tretman je kombinacija sastojaka koncentrata i boostera uz koju dobijamo formulu za nevjerovatne, transformisane, njegovane i sjajne kose zdravog izgleda.

 
Naglasili bismo da je Fusio Dose usluga kreirana za klijente koji nemaju mnogo vremena, a žele trenutačne rezultate na kosi. Ovaj tretman traje samo pet minuta, a zauzvrat dobijate maksimalne rezultate uz pomoć personalizirane kombinacije sastojaka za vašu kosu. Fusio Dose tretman preporučuje se u zavisnosti od problematike i stanja kose, te iz tog razloga ponavljanje istoga zavisi upravo od navedenog.

Što vaše klijentice najviše primjećuju na izgledu svoje kose nakon korištenja Kérastase proizvoda?

Nakon korištenja Kérastase proizvoda, naše klijentice prvobitno primjećuju trenutačnu transformaciju kose, a proces oporavka kose može potrajati u zavisnosti od oštećenja i zatečenog stanja iste. Vrlo važno za napomenuti jeste i to da tretman odrađen u salonu, treba održavati i kod kuće korištenjem Kérastase proizvoda za njegu kose, čime će rezultati biti trajniji do sljedeće posjete nama.

Što biste rekli da je najvažniji korak u njezi kose? A što je najčešća pogreška?

Pored profesionalne salonske njege kao jedan od koraka ka zdravoj kosi naveli bismo neophodnu disciplinu i adekvatnu kućnu njegu kvalitetnim profesionalnim proizvodima. Kako bi rezultati stečeni redovnim posjetama omiljenom salonu bili efikasniji i vidljiviji, neophodna je saradnja i povjerenje između klijenata i frizera.

Većina klijenata smatra da samim dolascima frizeru rješavaju brigu o kosi na način da zapostavljaju kućnu njegu. Pri tome moramo navesti značaj njege kose kod kuće, gdje se 90% iste većinom održava. Vjerujemo da uz adekvatnu profesionalnu i kućnu njegu rezultati će biti neizbježni.

Najčešća greška koju klijenti prave jeste često tretiranje kose uz neadekvatno rukovanje toplotnim uređajima, kao i često nepoznavanje pravila njege kose. Nekada se susrećemo sa nerealnim prohtjevima klijenata, gdje moramo biti izričiti u cilju zaštite zdravlja njihove kose.

Koji trik za održavanje kose vi kao frizerka često koristite?

Jedan magični trik: kako biste kosi vratili sjaj i zaštitili je od oštećenja, neka zadnje ispiranje kod pranja kose bude hladnom vodom. Hladna voda će trenutačno zatvoriti kutikulu kose, te će kosa lakše reflektirati svjetlost i omogućiti blistavost i sjaj. Također, prilikom češljanja kosa je tri puta sklonija pucanju kada je mokra, stoga preporučujemo korištenje češlja sa širokim zupcima kako biste izbjegli isto.


Zavirite u atmosferu koja je vladala u salonu „Magic by Aida“

Nakon ugodnog razgovora prepustili smo se u ruke dama iz salona „Magic by Aida“ te kroz nekoliko minuta uživali u luksuznom tretmanu za kosu. Više fotografija, kao i samu atmosferu donosimo u nastavku. 

 

* * *
Foto: Marko Jovančić za Bonjour.ba

Povezani članci

Najpopularniji članci