S bh. brendom Vicéro razgovarali smo o jesen/zima kolekciji, njihovom timu, načinu izrade artikala, ali i razvoju brenda...

S bh. brendom Vicéro razgovarali smo o jesen/zima kolekciji, njihovom timu, načinu izrade artikala, ali i razvoju brenda

Tekst:

Bonjour.ba

INTERVJU
25.10.2021.

Vicéro brend već neko vrijeme plijeni pažnju dama u regiji koje biraju njihove artikle za svoje svakodnevne kombinacije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Od kaputa u upečatljivoj boji do nosivih odijela koje bismo kombinirali za posao svaki dan, ovaj brend će brzo ukrasti i vaše simpatije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U želji da se malo bolje upoznamo s brendom i saznamo kako nastaju njihove kreacije, razgovarali smo sa Vicéro timom i saznali kako teče priprema dizajna, kako izgleda njihov radni dan, ali i što su nam spremile za nadolazeću jesen i zimu. Njihove odgovore otkrijte u nastavku.

Vaše poslovanje započeli ste na kraju 2020. godine. Kako je tekao proces razvijanja vašeg brenda do sada?

Ideja o nastajanju brenda postoji već godinama, ali pravi trenutak se pojavio krajem 2020. godine kada smo shvatili koliko je bitno okrenuti se Made in BiH proizvodnji. Od samog početka smo znali da ne želimo masovnu proizvodnju, tako da svaki komad radimo u svega nekoliko primjeraka.

Očekivano, svaki početak je težak i neizvjestan, ali smo ponosni što smo za relativno kratak vremenski period postali prepoznatljiv brend i zahvalni smo našim kupcima koji su prepoznali kvalitetu i ljubav koja je utkana u svaki komad iz naše kolekcije. Usprkos tome što smo mali i novi brend na bh tržištu, vjerujemo da kvalitetom i izradom naših komada ne zaostajemo ni za svjetskim brendovima. Kroz ovaj period smo naučili mnogo toga, osluškujemo želje naših kupaca i trudimo se da svaki put ponudimo nešto novo i drugačije.

Koje artikle biste istaknuli iz vaše jesen/zima kolekcije i što je bila inspiracija za dizajn?

Naši novi mantili rađeni od vodonepropusnih materijala su definitivno komadi koje bismo izdvojili iz naše kolekcije. Radili smo ih u veselim, trendy bojama da razbijemo zimsku monotoniju koju smo navikli viđati na policama. Također, u našim kaputima od vune sigurno nećete ostati neprimijećeni. Inspiraciju pronalazimo u ženama koje nas okružuju, a koje su uvijek u potrazi za unikatnim komadima. Trudimo se da pratimo i aktuelne trendove, a da opet svemu damo naš lični pečat.

Također, komad koji bismo izdvojili su naša odijela za koje smo inspiraciju pronašli u poslovnim ženama oko nas, koje su stalno bile u potrazi za malo drugačijim, ali opet kvalitetnim ženskim odijelima. Tako smo došli na ideju da izradimo odijela koja možete nositi na više načina, uz dodatke koje radimo uz njih, kao npr. vezice i pojaseve, uz koje ih možete potpuno transformisati i prilagoditi ih dnevnom ili večernjem outfitu.

Koliko dugo traje izrada jednog vašeg artikla i koje materijale najčešće koristite za izradu?

Izrada jednog komada može da potraje mjesecima. Od početnih crteža, do modeliranja, konstrukcije i nabavke materijala može da prođe dosta vremena. Trudimo se da koristimo najkvalitetnije materijale, čija nabavka nam ujedno predstavlja i najveći izazov.

Kada je u pitanju kolekcija za jesen/zimu najviše volimo vunu i kašmir i da sve to utopimo sa viskozom od koje uvijek radimo podstavu, budući da je ona prva koja dodirne našu kožu. Za proljeće/ljeto volimo pamuk, lan i viskozu. Naš cilj je bio da izrađujemo kvalitetne i moderne komade od prirodnih materijala, koje smo sami teško nalazili u prodaji.

Tko je dio Vicéro tima i kako teče jedan vaš radni dan?

Vicéro tim čine tri djevojke i sa ponosom možemo reći da je Vicéro pravi ženski brend u kojem je svaki član tima podjednako bitan. Naš radni dan skoro nikada nije isti i ovisi o tome u kojoj fazi proizvodnje se nalazimo. Potraga za materijalima, komunikacija sa dobavljačima, odlazak u proizvodnju, planiranje shootinga i finalno, slanje artikala svojim vlasnicama je mali dio obaveza koji se krije iza jednog modnog brenda.

Volimo da otkrivamo nove, mlade i kreativne ljude koji nam pomažu da naše proizvode predstavimo na najbolji mogući način, a da njima pružimo priliku da rastu zajedno sa nama.

I za kraj, kako možemo naručiti i kupiti Vicéro komade?

Trenutno naše komade možete poručiti putem našeg Instagram profila @vicero.official ali raduje nas što je naš showroom u pripremi i očekujemo da bude spreman do kraja ove godine. Showroom će uveliko olakšati naše poslovanje, budući da najčešći upit koji imamo jeste gdje se naši modeli mogu probati.

Planiramo da to bude pravi mali ženski kutak za modu i druženje, u kojem će se svaka žena osjećati onako kako i treba, posebno.

*** 
Naslovna fotografija: Vicéro tim
Tekst: Bonjour.ba/Vicéro tim

Povezani članci

Najpopularniji članci

Posljednje objavljeno