TEKST: Ilda Lihić-Isović

DATUM OBJAVE: 8.2.2023.

Ako ste ljubitelji slastica sa Lotus Biscoff namazom, onda smo sigurni da će vam se ponuda na ovoj lokaciji u Sarajevu svidjeti.

Iskreno, ne možemo se sjetiti ničega što ne ide uz Biscoff namazom tako da smo se oduševili sa novom ponudom Mrvica Cafe & Bakery u Sarajevu.

Ukoliko niste znali priča o Lotusu Biscoffu počinje 1932. godine u lokalnoj pekari u Lembekeu, belgijskom gradu.

 


 

Jedinstvena receptura je dovedena do savršenstva sa pažljivo odabranim prirodnim sastojcima. Zanimljivo je da je i danas Lotus Bakeries u porodičnom vlasništvu i sa sjedištem u svom rodnom gradu. I odatle, ovi ukusni kolačići i namaz nastavljaju da osvajaju svijet, a ovaj put i ljubitelje #njam namaza u Sarajevu uz posebne specijalitete pekare Mrvica.

Šta vas to očekuje u pekari Mrvica saznajte u nastavku.

 

Lotus brownie

 

Omiljeni vrući brownie sada je u novom i kako iz pekare Mrvica navode: "do sada najukusnijem ruhu!"

 


 

Lotus palačinci

 

Jedinstvena Lotus krema spojena sa mekim tijestom palačinaka i neodoljivim Mrvica sladoledom zvuči kao kombinacija iz snova. 

 


 

Lotus croissant



Bonjour! Take a break. Have croissants. Ako ste se pitali šta je bolje od kroasana, to je onda zasigurno kroasan sa Lotus kremom u kombinaciji sa bananom. Oui!

 

 

***
Naslovna fotografija: @mrvica_sarajevo


Bonjour

Pita od šljiva s cimetom i mrvicama: Desert koji miriše na djetinjstvo

TEKST: Adelisa Mašić

Pita od šljiva s cimetom i mrvicama: Desert koji miriše na djetinjstvo Pita od šljiva s cimetom i mrvicama: Desert koji miriše na djetinjstvo

Šljive su upravo u sezoni i teško je zamisliti bolji način da ih iskoristimo nego u sočnom desertu koji spaja jednostavnost i toplinu domaće kuhinje.

Hrskave mrvice, miris cimeta i sočno voće stvaraju kombinaciju kojoj je teško odoljeti, posebno u jesenjim danima kada tražimo nešto što grije i podsjeća na bakin sto.

 



Ono što ovaj recept čini posebnim jeste to što ne zahtijeva puno vremena ni komplikovane korake. Dovoljno je pripremiti tijesto, posuti ga šljivama i cimetom, a zatim završiti sve slojem prhkih mrvica. 

 



Nakon pečenja, kuća će mirisati na spoj voća i maslaca, a svaki zalogaj donosi savršen balans slatkog i kiselkastog.

Kako se pravi?  
 


 

  • Pripremite tijesto od brašna, maslaca, šećera, jaja i praška za pecivo.
  • Rasporedite ga u kalup i preko stavite očišćene i narezane šljive.
  • Dodajte malo šećera i cimeta za puniji okus.
  • Na kraju pospite mrvicama od brašna, maslaca i vanilin šećera.
  • Pecite oko sat vremena na 180°C dok površina ne postane zlatna i hrskava.

     



Ovaj desert možete poslužiti topao uz kuglu sladoleda ili šlag, ali jednako je ukusan i sam. Idealno za popodnevnu pauzu, druženje s prijateljima ili kao slatki završetak vikenda.

Pogledajte najnovije teme na Bonjour.ba 

Foto: @blairgreyx


Bonjour

Bonjour.club član!

Prvi otkrijte najnovije trendove, ekskluzivne vijesti, najbolje shopping preporuke i pogled backstage priče!