TEKST: Ilda Lihić-Isović
DATUM OBJAVE: 8.2.2023.
Ako ste ljubitelji slastica sa Lotus Biscoff namazom, onda smo sigurni da će vam se ponuda na ovoj lokaciji u Sarajevu svidjeti.
Iskreno, ne možemo se sjetiti ničega što ne ide uz Biscoff namazom tako da smo se oduševili sa novom ponudom Mrvica Cafe & Bakery u Sarajevu.
Ukoliko niste znali priča o Lotusu Biscoffu počinje 1932. godine u lokalnoj pekari u Lembekeu, belgijskom gradu.
Jedinstvena receptura je dovedena do savršenstva sa pažljivo odabranim prirodnim sastojcima. Zanimljivo je da je i danas Lotus Bakeries u porodičnom vlasništvu i sa sjedištem u svom rodnom gradu. I odatle, ovi ukusni kolačići i namaz nastavljaju da osvajaju svijet, a ovaj put i ljubitelje #njam namaza u Sarajevu uz posebne specijalitete pekare Mrvica.
Šta vas to očekuje u pekari Mrvica saznajte u nastavku.
Lotus brownie
Omiljeni vrući brownie sada je u novom i kako iz pekare Mrvica navode: "do sada najukusnijem ruhu!".
Lotus palačinci
Jedinstvena Lotus krema spojena sa mekim tijestom palačinaka i neodoljivim Mrvica sladoledom zvuči kao kombinacija iz snova.
Lotus croissant
Bonjour! Take a break. Have croissants. Ako ste se pitali šta je bolje od kroasana, to je onda zasigurno kroasan sa Lotus kremom u kombinaciji sa bananom. Oui!
***
Naslovna fotografija: @mrvica_sarajevo
TEKST: Adelisa Mašić
Šljive su upravo u sezoni i teško je zamisliti bolji način da ih iskoristimo nego u sočnom desertu koji spaja jednostavnost i toplinu domaće kuhinje.
Hrskave mrvice, miris cimeta i sočno voće stvaraju kombinaciju kojoj je teško odoljeti, posebno u jesenjim danima kada tražimo nešto što grije i podsjeća na bakin sto.
Ono što ovaj recept čini posebnim jeste to što ne zahtijeva puno vremena ni komplikovane korake. Dovoljno je pripremiti tijesto, posuti ga šljivama i cimetom, a zatim završiti sve slojem prhkih mrvica.
Nakon pečenja, kuća će mirisati na spoj voća i maslaca, a svaki zalogaj donosi savršen balans slatkog i kiselkastog.
Kako se pravi?
Ovaj desert možete poslužiti topao uz kuglu sladoleda ili šlag, ali jednako je ukusan i sam. Idealno za popodnevnu pauzu, druženje s prijateljima ili kao slatki završetak vikenda.
Pogledajte najnovije teme na Bonjour.ba
Foto: @blairgreyx
Prvi otkrijte najnovije trendove, ekskluzivne vijesti, najbolje shopping preporuke i pogled backstage priče!