4 trenda koja su dominirala Londonskom sedmicom mode, a koje dodajemo u shopping korpu - Bonjour.ba - bh.lifestyle magaz...

4 trenda koja su dominirala Londonskom sedmicom mode, a koje dodajemo u shopping korpu

Tekst:

Emina Smaka

MODNE VIJESTI
20.9.2023.

Jedan od glavnih gradova u svijetu mode je London, scena na kojoj dominira individualizam, ekspresivni način odijevanja i kreativnost.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa


Upravo je završena sedmica mode u Londonu za sezonu proljeće/ljeto 2024, no već sada u vaše shopping korpe možete dodati artikle koji su dominirali na revijama poznatih dizajnera. Londonska sedmice mode je ona koja se s nestrpljenjem očekuje jer se smatra da je to grad u kojem će kreativci predstaviti kreacije koje pomiču granice dizajna

Donosimo 4 trenda koja su dominirala na ovoj sceni, a lako će se uklopiti i u vaše jesenje kombinacije. Jedan od njih, prvi koji izdvajamo su i jakne, a zatim i blejzeri koje ćemo viđati na policama dućana, ali i u street style izdanjima uskoro. 

Zatim nas ovog proljeća ponovo očekuju cvjetni detalji i printovi, očekivano, no ovaj put su dizajneri predstavili i neku novu estetiku cvjetnih aranžmana. Za kraj donosimo i vijest koja će obradovati zaljubljenike i kolekcionare cipela. 
 

Bajker jakne 

Ako ste pomislili da se moda kroz godine ponavlja, niste daleko od istine, no dizajneri ni ove sezone nisu mogli odoljeti ovom klasičnom modelu. Na naše zadovoljstvo predstavljeni su i oversized modeli, komadi s cool detaljima, ali i oni u boji. 

 Blejzeri na duplo kopčanje

Još jedan klasični komad naših ormara. Ovaj put fokus je na double breasted modelima blejzera koji daju poseban, odvažni šarm stilskim izdanjima. Možemo reći da su ovaj trend predvidjeli i high street brendovi pa se već sada možete počastiti ovim modelom. 

 Cvijeće za proljeće, stvarno? 

Da, da, sve znamo. No, da li zaista možemo zamisliti proljeće bez cvjetnih motiva? Ovaj put dizajneri su ih predstavili na nešto drugačiji način, a mnoge revije su prošle s modelima koji nose cvjetne bukete u rukama ili u aksesoarima. Ne ljutimo se na trend da nam šarmantni cvjetni buket bude dio outfita. 

 The shoes are NOT made for walking 

Sve ljubitelje zabavnog i drugačijeg dizajna obradovat će vijest da se predviđa veliki trend obuće zanimljivog dizajna i detalja. Od kolaboracije Simone Roche s Crocs brendom, do modela koji su već dostupni u high street dućanima, ovog proljeća će sav fokus biti na stopalima. 

 

* * * 
Naslovna fotografija: @londonfashionweek
 

Povezani članci

Najpopularniji članci

Posljednje objavljeno