Bonjour.zaviruje: Bili smo na prvom L'Occitane Experience Eventu u BiH - Bonjour.ba - bh.lifestyle magazin

Bonjour.zaviruje: Bili smo na prvom L'Occitane Experience Eventu u BiH

Tekst:

Bonjour.ba/PR

ZDRAVLJE I NJEGA
26.10.2022.

Francuski brend kozmetike za njegu tijela, lica i kose L'OCCITANE inspirisan je tajnama ljepote s juga Francuske i regijom Provanse.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa


Od vrijednosti koje ovaj brend zagovara, posebno se ističe ljubav i odnos prema prirodi i prema ljudima; kako prema konzumentima, tako prema zaposlenima i svim onim koji učestvuju i doprinose u skupljanju i proizvodnji prirodnih sastojaka. L’Occitane je posvećen zaštiti naše planete i odnosu prema ljudima koji je pun poštovanja.
 

S tim u skladu, L’Occitane BiH tim organizovao je prvi L’Occitane Experience Event s ciljem da dočara i prenese ove vrijednosti na zvanice tokom dvodnevnog druženja. Naime, 13. i 14.10. MGallery Tarčin Forest Resort, kojeg okružuje ljepote šume i prirode, ugostio je devet zvanica među kojima su neki od naših najpoznatijih influencera i predstavnika relevantnih medija. 

 
Nakon okupljanja u L’Occitane trgovini u ARIA centru (bivšem BBI centru), gosti su se zaputili prema luksuznoj oazi odmora, Tarčinu Forest Resortu. Brand MGallery by Sofitel je ove godine otvorio prvi licencirani L’Occitane Spa u BiH što ga je učinilo savršenom lokacijom za L’Occitane Experience Event. Gosti su tako imali priliku iskusiti jedinstvene spa tretmane i masaže cijelog tijela.

 
Tokom eventa, održana je prezentacija nove Immortelle Precious linije za njegu kože lica koju karakterišu antioksidativna i anti-age svojstva eteričnog ulja smilja s Korzike. Ekološki dobiveno eterično ulje bogato je aktivnim molekulama s jedinstvenim anti-age efektom. Pored smilja, proizvodi nove linije uključuju ekstrakt leće za sužavanje pora i poboljšanje teksture kože te hijaluronsku kiselinu za dodatnu hidrataciju. 
Immortelle Precious renovirana linija sastoji se od pjene za čišćenja lica, obogaćene vodice koja služi kao toner i prvi korak hidratacije, kreme za lice, kreme za područje oko očiju, te nove 'zvijezde' kolekcije Immortelle Precious Enriched Emulsion koja u sebi objedinjuje dejstva fluida i seruma za lice. 

Nakon predstavljanja nove Immortelle Precious linije, gosti su učestvovali u umjetničkoj radionici koju vodi akademska grafičarka Alisa Čaber u organizacije Kutcha Concept Store gdje su imali priliku da naslikaju ličnu interpretaciju pejzaža Provanse. 
Svečana večera obilježena je posebnim menijem ispirisanim sastojcima brenda L’Occitane koju je pripremio kuhar Sedad Dželilović. Experience Event je okončan u petak ujutro časom joge uz instruktoricu Ajlu Šaran. 

 

 * * * 
Fotografije: L'Occitane Press 

 

Povezani članci

Najpopularniji članci

Posljednje objavljeno