U lobiju Hotela Holiday želimo piti popodnevnu kaficu i glumiti turiste u vlastitom gradu - Bonjour.ba - bh.lifestyle ma...

U lobiju Hotela Holiday želimo piti popodnevnu kaficu i glumiti turiste u vlastitom gradu

Tekst:

Emina Smaka

INTERIJERI
19.5.2022.

Jedan od arhitektonskih objekata pomoću kojeg uvijek možete prepoznati Sarajevo je i zgrada Hotela Holiday.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa


Proslavljeni bosanskohercegovački arhitekt Ivan Štraus je projektirao Hotel Holiday davne 1983., a svoja vrata za javnost je otvorio na XIV Zimskim olimpijskim igrama u Sarajevu. U svojim prepoznatljivim žutim nijansama, postao je jedan od zaštitnih znakova Sarajeva. Česta je lokacija za mnoge putnike i turiste koje prolaze kroz ovaj grad, s čak 380 smještajnih jedinica. 

 



Našu pažnju je ponovo privuklo predvorje hotela, koje je osmišljeno i projektovano na jedan poseban način koji će vas ostaviti bez teksta pri samom ulasku u zgradu. Prostor za lobi se nalazi u sklopu recepcije hotela, pored namještaja krase ga i ukrasne ulične lampe u zlatnoj boji koje daju sofisticiran izgled prostoru. Iznad prostora recepcije nalazi se osvjetljenje s bogato ukrašenim lusterom, koje je natkriveno zanimljivom nadstrešnicom koja podsjeća na cirkusne šatore. Bogatom dojmu pridodaje i pod s upečatljivim uzorkom. Prostor nas inspiriše da barem na nekoliko sati utjelovimo turiste u nama i ispijamo popodnevnu kaficu uz novine upravo u ovom lobiju. 

 

* * * 
Naslovna fotografija: @senjamafn
 

Povezani članci

Najpopularniji članci

Posljednje objavljeno