Ljubitelji minimalizma će komadima iz nove kolekcije sarajevskog branda Plusminus željeti obogatiti svoju zimsku garderobu

MODNE VIJESTI
24.10.2018.
Sarajevski modni brend Plusminus predstavlja novu kolekciju u kojoj nastavljaju eksperimentirati spajanjem grafike i mode pod konceptom i idejom 'Autoportret'.Umjetnici Mirza Rahmanović i Denis Haračić u vidu autoportreta predstavljaju svoje emocije putem forme neobičnog ekspresionističkog crteža, a svaki štampani komad iz ove kolekcije rađen je jedinstvenim procesom štampanja grafike na platno.

Kolekcija je nastala prije svega kao ideja o jednoj formi u tri dužine, koja je platno za nastanak umjetničkog djela, a modeli u kolekciji se mogu naručiti u željenoj dužini te je moguće odabrati i print grafike za koju kupac želi da bude aplicirana na komad koji kupuje.
Kroz kreativni proces kolekcija se razvila i s nizom drugih modela, a dizajn koji je prati odiše jednostavnošću i funkcionalnošću.

MODAMO plusminus edit 16


Ono što ovu kolekciju dodatno obogaćuje svakako jeste višestruka nosivost, gdje se skoro svaki model može nositi na više načina, a materijali koji su korišteni u izradi su 100% pamuk, 100% vuna te vodootporni i topli materijali koji se koriste za izradu mantila i jakni.

MODAMO plusminus edit 11


Model koji zasigurno privlači najviše pažnje u kolekciji je zimska jakna koju je dizajnerica konstruirala kao moderan oversized komad s naglašenim ovratnikom u potpunosti ističući svoj prepoznatljiv dizajnerski potpis.

MODAMO plusminus edit 10


Kolekciju kroz editorijal predstavljaju sada već zaštitna lica branda, glumica Amila Terzimehić i fotografkinja Maja Topčagić koja se i ovog puta poigrala dvojakom ulogom modela i fotografkinje, a ispred objektiva je svoj 'autoportret' pokazala i dizajnerica Ena Dujmović.
Kolekciju 'Autoportret' kao i ostale komade u Plusminus potpisu možete pronaći u Sarajevu u concept store Bazerdžan ili posjetite Plusminus studio gdje osobno s dizajnericama možete isprobati kolekciju ukoliko dogovorite termin putem upita na njihovu službenu Facebook stranicu.

MODAMO plusminus edit 01

MODAMO plusminus edit 02

MODAMO plusminus edit 03

MODAMO plusminus edit 04

MODAMO plusminus edit 05

MODAMO plusminus edit 07

MODAMO plusminus edit 09

MODAMO plusminus edit 12

MODAMO plusminus edit 14

MODAMO plusminus edit 15

MODAMO plusminus edit 17

 


Fotografija: Maja Topčagić
Modeli: Amila Terzimehić, Maja Topčagić, Ena Dujmović
Šminka: Naida Đekić

Klik i saznajte više o sljedećim pojmovima:

  Sviđa ti se članak? Podijeli ga s prijateljima.

  Povezani članci

  Članci iz rubrike

  Tekst by:

  Bonjour

  Podijeli:

  Posljednje objavljeno: