Ljubav spaja. Hrana također - Safija u kuhinji Phillipea - Bonjour.ba - bh.lifestyle magazin

Ljubav spaja. Hrana također - Safija u kuhinji Phillipea

Tekst:

Bonjour.ba

GOURMET
14.3.2015.

Tradicija ovih prostora je vijekovima počivala na gostoprimstvu, dobroj hrani i prijateljstvu. U svjetlu ovakvog naslijeđa, sinoć se u Banjaluci održao poprilično neuobičajen događaj.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sarajevski restoran 4 sobe gospođe Safije je u restoranu Phillipe Dine&Wine za svoje banjalučke prijatelje i goste priredio večeru od šest slijedova, u potpunosti replicirani meni koji se poslužuje u ovom renomiranom restoranu.

Gastronomsku poslasticu je pripremio Emir Parovac, chef restorana 4 sobe gospođe Safije u kuhinji restorana Philippe.

„Baštinimo iste, univerzalne vrijednosti: toplu dobrodošlicu putnicima-namjernicima, ljubav prema dobroj hrani i lijepim druženjima. Tako smo i došli na ideju da, na jedno veče, preselimo kompletnu kuhinju našeg restorana kod prijatelja i napravimo večeru za sve one koji, zajedno s nama, cijene bogatstvo tradicije koju smo, srećom, zadržali“, rekla je o ovoj neobičnoj ideji „gostujućeg restorana“ Dalila Sinanović, vlasnica restorana 4 sobe gospođe Safije.

Safija je kuhala za Phillipea u Banjaluci, a Phillipe će za Safiju kuhati za nepunih mjesec dana. Naime, već 9.4.2015. godine restoran Phillipe odlazi u goste u Sarajevo, gdje će delicije sa svog menija poslužiti sarajevskim gostima. A ljubav ide, gdje drugo, nego kroz želudac. Obzirom na izvrsnu hranu koja je sinoć poslužena i poznavajući vrsno kuharsko umijeće tima iz kuhinje banjalučkog restorana, čini se da će ljubav između Safije i Phillipea još dugo potrajati.

 

Foto: Aleksandar Čavić

Povezani članci

Najpopularniji članci

Posljednje objavljeno