Lista uz koju ćete imati savršeno isplaniran radni tjedan - Bonjour.ba - bh.lifestyle magazin

Lista uz koju ćete imati savršeno isplaniran radni tjedan

Tekst:

Bonjour.ba

POSLOVNI SAVJETI
9.9.2017.

Jedini sastojak koji će vam trebati za realizaciju ovog poslovnog recepta je vaša želja. Rezultati će biti odlična motivacija, inspiracija i zapravo odrađivanje stvari koje se samo gomilaju na ivici vašeg stola. Vaše izlike neće više biti da je ponedjeljak, da niste popili kavu i kako ste sinoć prekasno krenuli spavati.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa

 Ukratko, ovo je vaš ultimativni plan koji ćete htjeti isprintati u što više primjeraka i lijepiti po ulici kako bi svi znali za njega. Ili to ili ćete ga čuvati kao svoj recept za uspjeh duboko skrivenog iza sedam vrata. U svakom slučaju, mi vam ga donosimo u nastavku s velikom željom da utjelovite svoju #GIRLBOSS osobinu koju znamo da imate. Spremni?

 

#1 PONEDJELJAK

Ili drugačije da ga nazovemo, dan-kada-imate-najmanju-količinu-energije-za-rad. Preokrenite to u svoju korist i ovaj dan iskoristite čisto za planiranje, organiziranje i rad na projektima i prezentacijama. Najbolje je dan početi sastankom sa svojim kolegama kako biste svježi uvidjeli što se to krije na vašim ovotjednim TO-DO listama i kako biste rasporedili svoje zadatke. Uglavnom se držite ne-zahtjevnih obaveza.

#2 UTORAK

Dan kada će energija pokucati na vrata. Na listu danas svakako stavite važne zadatke i sastanke za koje ćete biti spremniji i osjećati ćete se pouzdano. Osim toga, dodajte i neki posao koji se nagomilao, svoje neke ciljeve koje nastojite ostvariti i rasturite.

03

#3 SRIJEDA

Fokusiranost je vaš najbolji prijatelj ovog dana. Zato sve svoje najvažnije obaveze i one koje od vas traže najveću posvećenost i pozornost rezervirajte baš za ovaj dan. Razlog zbog kojeg ćete se osjećati energično danas je navika na rutinu koja uključuje ustajanje u 7 i osmosatno druženje sa radnim stolom.

#4 ČETVRTAK

Gubite svog prijatelja – motivaciju, ali ne zadugo i ne tako brzo. Još uvijek stignete odgovoriti na važne mailove, odraditi ne previše zahtjevne sastanke i staviti kvačice na zadatke poput posjete brzoj pošti i slanja veliog broja pošiljki.

#5 PETAK

Sistem će već biti razvijen danas. Zadatci bez prevelikog angažiranja oko njih i obaveze koje od vas ne crpe veliku količinu energije jesu vaše zanimacije ovog dana, ponajviše u prijepodnevnim satima.

Što kažete na ovakvu poslovnu rutinu? Za printanje, ha?

Povezani članci

Najpopularniji članci

Posljednje objavljeno