TEKST: Bonjour.ba
DATUM OBJAVE: 14.8.2025.
Mjesečni sastanak je počeo sasvim uobičajeno: planovi, kafa, malo smijeha, mnogo zadataka. Negdje između to-do liste i brainstorminga, neko je samo tiho rekao: „Fali nam nešto slatko.”
Nekoliko minuta kasnije, neko se našao ispred frižidera u Crvenoj jabuci, gledajući cijeli red boja i okusa.
Kutija koja je mirisala prije nego što smo je otvorili
Prvo što je ruka posegnula bila je žuta kutija. Grandma’s Lemon Cake. Toliko žuta da nije mogla ostati neprimijećena. Toliko neočekivana da je jednostavno završila s nama. Jedno od onih pakovanja koje ne znaš da li treba staviti u frižider ili izložiti pored cvijeća.
Ipak, ono što nas je posebno iznenadilo bio je miris. Limun. Maslac. Biskvit. Mirisao je kao kolač. Onaj koji se sjećaš, iako se ne sjećaš tačno kada si ga posljednji put jela, ali kad ga pomirišeš, znaš: pravila ga je ona. Nana.
Dok su miris i tekstura još odzvanjali, neko je već rekao: “Idem po još.” Jer ako jedan sladoled može ovako da nas zaustavi šta nas još čeka?
I tako je na stolu završila cijela linija SCOOPS&CONES. Kutije raznih boja, raspoloženja i raspoloživih kašikica. A mi? Mi smo krenule redom.
Blueberry Cheesecake je bio logičan sljedeći izbor. Kremast, voćan, sa onim finim slojem borovnice koji vas podsjeti zašto su vikendi izmišljeni. Neko je rekao da mu je ovo „desert koji razumije sve što joj treba kad dan ne ide po planu” i bila je u pravu.
Choco Brownie je bio savršeno gust, bogat, intenzivan, onaj tip deserta zbog kojeg zaboraviš šta si jela prije njega. Čokoladni fudge moment koji ne traži izgovor.
Pistachio je bio izbor za one koji inače ne posežu za desertima. Nije previše sladak, nema prenaglašenu aromu… upravo suprotno. Orašast, suptilan, pun balansa.
Speculoos Biscuit je bio malo iznenađenje. Pomalo karameliziran, pomalo začinski, sa notom keksa koji obično jedete uz čaj. Rekli bismo jesenja duša u ljetnom danu.
Crema Italiana je završila kod kolegice koja se tek vratila s mora. Još uvijek govori polako, gleda slike s putovanja i svemu dodaje “ma non lo so...” Ovaj okus, bogat, kremast i nježan, podsjetio ju je na doručke u hladu italijanskih terasa. Njen trenutni povratak na Siciliju. Samo bez avionske karte.
Nakon što smo se oduševile okusima, logično je bilo da potražimo koji je novi, koji je stari, šta još imaju? Par klikova kasnije… boom!
Nagradna igra. Glavna nagrada? Krstarenje Mediteranom. Dovoljno je kupiti bilo koji SCOOPS&CONES sladoled do 31.8.2025. Sve detalje pronašle smo na crvena-jabuka.ba i tropic.ba.
Ovaj sadržaj je nastao u saradnji sa Crvena jabuka i Tropic marketima
Produkcija: Bonjour.ba
Foto: Enida Kajević za Bonjour.ba
Naslovna fotografija: @audreyafs
Prvi otkrijte najnovije trendove, ekskluzivne vijesti, najbolje shopping preporuke i pogled backstage priče!