TEKST: Adelisa Mašić

DATUM OBJAVE: 22.9.2025.

U kuhinji se sve vrti oko ukusa, ali jednako važan je i red. Nema boljeg osjećaja nego kada začini, posude i boce imaju svoje mjesto, a priprema jela teče glatko i bez nepotrebnog traženja.

Tu na scenu stupaju praktične Sinsay police koje osim funkcionalnosti unose i estetski trenutak u svaki prostor.


bonjour_ba01sinsay_polica_kuhinja

Foto: @withmaiki

bonjour_ba02sinsay_polica_kuhinja

Foto: @withmaiki

Bilo da se radi o drvenim organizatorima ili modernim crnim varijantama, svaki od ovih komada u trenu mijenja izgled radne površine. 

 



Male začinske bočice uredno složene u nizu, posude s brašnom i rižom na dohvat ruke ili elegantno posložene boce vina: sve to pretvara vašu kuhinju u prostor u kojem je zadovoljstvo kuhati i servirati.

 



Posebna prednost ovih polica je njihova svestranost. Jednako dobro funkcioniraju u malim stanovima gdje je svaki centimetar dragocjen, kao i u prostranim kuhinjama. 

 



U nastavku izdvajamo nekoliko Sinsay modela koji spajaju praktičnost i estetiku, a lako ih možete uklopiti u svoj prostor:


bonjour_ba10sinsay_polica_kuhinja
 

Kupi ovdje



bonjour_ba09sinsay_polica_kuhinja
 

Kupi ovdje



bonjour_ba08sinsay_polica_kuhinja
 

Kupi ovdje



bonjour_ba07sinsay_polica_kuhinja
 

Kupi ovdje



bonjour_ba05sinsay_polica_kuhinja
 

Kupi ovdje



bonjour_ba04sinsay_polica_kuhinja
 

Kupi ovdje



bonjour_ba03sinsay_polica_kuhinja
 

Kupi ovdje



bonjour_ba02sinsay_polica_kuhinja-1
 

Kupi ovdje



bonjour_ba01sinsay_polica_kuhinja-1
 

Kupi ovdje

 

Foto: @jadynmarieharger


Bonjour

Jednostavan trik za savršeno jednake vaniline kiflice i recept koji uvijek uspije.

TEKST: Adelisa Mašić

Jednostavan trik za savršeno jednake vaniline kiflice i recept koji uvijek uspije. Jednostavan trik za savršeno jednake vaniline kiflice i recept koji uvijek uspije.

Vaniline kiflice su jedan od onih kolačića koji automatski unesu praznični ugođaj u kuću.

Mekane su, mirisne i nježne, a baš zbog te jednostavnosti želimo da i izgledaju uredno i jednako. A to, realno, nije uvijek lako postići.

 



Ove godine internet je ponudio rješenje koje je toliko jednostavno da odmah postane 'zašto ovo ranije nisam probala?' momenat.

 



Trik koji sve mijenja:  

Umjesto da svaku kiflicu oblikuješ ručno, tijesto uvaljaj u dugi valjak i sjeci ga rubom šoljice ili čaše. Tako dobiješ jednake komadiće koji se ravnomjerno peku i izgledaju kao da su izašli iz profesionalnog kalupa.


vaniline_kiflice2bonjour_ba

Foto: @blueberry_and_basil

A sada slijedi i klasični, provjereni recept koji daje baš one mekane, mirisne kiflice kakve očekujemo u decembru.

Sastojci:

  • 250 g glatkog brašna
  • 50 g oštrog brašna
  • 200 g maslaca
  • 100 g mljevenih oraha
  • 70 g šećera
  • 1 jaje
  • 1 vanilin šećer
  • šećer u prahu za posipanje



vaniline_kiflice4bonjour_ba

Foto: @lottastichler

Priprema:

  1. Umuti maslac, šećer, vanilin šećer i jaje.
  2. Dodaj brašno i mljevene orahe, pa umijesi kompaktno tijesto.
  3. Zamotaj u foliju i ohladi oko 30 minuta.
  4. Oblikuj valjak i izreži jednake komadiće pomoću okruglog ruba (kao u triku).
  5. Formiraj kiflice i složi ih na pleh obložen papirom za pečenje.
  6. Peci 15–18 minuta na 170°C.
  7. Još tople uvaljaj u šećer u prahu.

 



Uz ovaj mali trik i provjereni recept, vaniline kiflice postaju nezaobilazan dio decembarskih kuhinja. Jednostavne su, uredne i mirisne baš onako kako volimo, a priprema donosi onaj prepoznatljivi osjećaj praznične topline koji se dijeli s najdražima.

Foto: @blueberry_and_basil


Bonjour

Bonjour.club član!

Prvi otkrijte najnovije trendove, ekskluzivne vijesti, najbolje shopping preporuke i pogled u backstage priče!