TEKST: Adelisa Mašić
DATUM OBJAVE: 11.11.2025.
Postoje sitnice koje u ovom periodu postaju mali rituali, a to su miris čaja, knjiga i šolja koja savršeno leži u ruci.
Upravo takve šolje, one zbog kojih se dan uspori i sve djeluje toplije, pronašli smo u JYSK ponudi.
Od keramičkih modela u zemljanim tonovima do minimalističkih bijelih s reljefnim teksturama, izbor je idealan za sve koji vole jednostavnost, ali i detalje.
Tu su i klasične šolje u bež i sivoj boji, ali i veće varijante koje su stvorene za zimske vikende kod kuće.
Bez obzira birate li šolju koja se slaže s ostatkom servisa ili onu posebnu, samo vašu, JYSK kolekcija spaja funkcionalnost, kvalitetu i estetiku koja se lako uklapa u svaki interijer.
U nastavku izdvajamo nekoliko favorita koji bi mogli postati dio vaše svakodnevne rutine ili savršen poklon za nekoga ko jednako cijeni male, tople trenutke dana:








Foto: @danielleebrownn
TEKST: Bonjour.ba - PR
Sarajevo polako postaje nezaobilazna destinacija za ljubitelje fine kuhinje, a restoran Amber novi je dokaz tome.
Ovaj restoran, koji se nalazi u sklopu luksuznog Apeiro hotela, nakon pažljivo osmišljenog rebrandinga ulazi u potpuno novo poglavlje svoje priče i to pod vodstvom renomiranog kuhara Maria Mandarića, nosioca prestižne Michelinove zvjezdice.
Od 15. novembra 2025., ljubitelji vrhunske gastronomije imat će priliku doživjeti prvo ekskluzivno degustacijsko veče novog jelovnika koji potpisuje upravo Mandarić. 
Očekuje se jedinstveno iskustvo u kojem se spajaju tradicija i savremena kulinarska filozofija, autentični lokalni sastojci, sofisticirane tehnike i umjetnički pristup svakom tanjiru.
"Sarajevo ima nevjerovatan potencijal, bogatu gastronomsku tradiciju i publiku koja zna prepoznati kvalitet. Moj cilj je da kroz Amber donesem svježinu, kreativnost i da zajedno pomjerimo granice gastronomije u Sarajevu“, istakao je Mario Mandarić povodom svog dolaska.
Rebranding restorana Amber rezultat je želje da se ovaj gastronomski prostor izdvoji kao nova kulinarska destinacija u Bosni i Hercegovini, mjesto elegancije i inovacije. 
Novi vizuelni identitet, profinjena atmosfera i autorski meni najavljuju da će svaki detalj biti pažljivo promišljen i usmjeren ka potpunom užitku gosta.
Pored restorana Amber, Mandarić će biti zadužen i za kreiranje menija u Sans Cesse Bistrou, novom konceptu koji će u opuštenijem, ali podjednako kvalitetnom duhu, ponuditi moderan pristup svakodnevnoj gastronomiji.
Za Sarajevo, ovo je više od dolaska jednog kuhara, to je korak ka novim kulinarskim standardima i potvrda da grad sve više zauzima mjesto na gastronomskoj karti regije.
Foto: PR
Prvi otkrijte najnovije trendove, ekskluzivne vijesti, najbolje shopping preporuke i pogled u backstage priče!