TEKST: Bonjour.ba - PR
DATUM OBJAVE: 31.8.2025.
Srce našeg grada se na jedno veče pretvorilo u urbani ranč sa odličnim gastro specijalitetima i slatkim delicijama.
Crvena jabuka Marindvor gastro market ugostio je drage prijatelje iz javnog života i medija na terasi koja je nedoljivo podsjećala na ranč.
Bale sijena, karirane košulje i slamnati šeširi su bili dio postavke koja je dočekala goste na terasi Marindvora. Sve ovo je zaokružila izvrsna ponuda slanih delicija poput bifteka, burgera i gravalax, preko delikatnih plata sira do slasnih kolača poput čokoladnog tarta, višnja minjona i pahuljastih cimet rolnica.
Tradicionalno i ove godine, svečano je otvorena boca od 15 l Bibi Graetz Colore Toscana IGT. Nastalo od grožđa okupanog suncem na obroncima Toskane, ovo crno vino plijeni svojim intenzivnim aromama crvenog voća, kože i začina.
Trećoj godini poslovanja gastro marketa Crvena jabuka Marindvor nazdravilo se vinom, zaplesalo se uz odličnu muziku i u slast su se probali specijaliteti koji su nastali u razvojnoj kuhinji Tropic i Crvena jabuka marketa.
Na terasi sa pogledom na grad uz sjajnu atmosferu razmijenjivale su priče o dosadašnjoj saradnji i kovali planovi za buduće.
Još jedna noć za pamćenje zabilježena je okom kamere i ostaje kao trajni dokaz posvećenosti dobroj hrani, prijateljima, saradnicima i vjernim kupcima.
Foto: PR
TEKST: Adelisa Mašić
Šljive su upravo u sezoni i teško je zamisliti bolji način da ih iskoristimo nego u sočnom desertu koji spaja jednostavnost i toplinu domaće kuhinje.
Hrskave mrvice, miris cimeta i sočno voće stvaraju kombinaciju kojoj je teško odoljeti, posebno u jesenjim danima kada tražimo nešto što grije i podsjeća na bakin sto.
Ono što ovaj recept čini posebnim jeste to što ne zahtijeva puno vremena ni komplikovane korake. Dovoljno je pripremiti tijesto, posuti ga šljivama i cimetom, a zatim završiti sve slojem prhkih mrvica.
Nakon pečenja, kuća će mirisati na spoj voća i maslaca, a svaki zalogaj donosi savršen balans slatkog i kiselkastog.
Kako se pravi?
Ovaj desert možete poslužiti topao uz kuglu sladoleda ili šlag, ali jednako je ukusan i sam. Idealno za popodnevnu pauzu, druženje s prijateljima ili kao slatki završetak vikenda.
Pogledajte najnovije teme na Bonjour.ba
Foto: @blairgreyx
Prvi otkrijte najnovije trendove, ekskluzivne vijesti, najbolje shopping preporuke i pogled backstage priče!