TEKST: Bonjour.ba - PR

DATUM OBJAVE: 31.8.2025.

Srce našeg grada se na jedno veče pretvorilo u urbani ranč sa odličnim gastro specijalitetima i slatkim delicijama.

Crvena jabuka Marindvor gastro market ugostio je drage prijatelje iz javnog života i medija na terasi koja je nedoljivo podsjećala na ranč.


bonjour_ba05urban_ranch

Bale sijena, karirane košulje i slamnati šeširi su bili dio postavke koja je dočekala goste na terasi Marindvora. Sve ovo je zaokružila izvrsna ponuda slanih delicija poput bifteka, burgera i gravalax, preko delikatnih plata sira do slasnih kolača poput čokoladnog tarta, višnja minjona i pahuljastih cimet rolnica. 


bonjour_ba21urban_ranch


bonjour_ba17urban_ranch


bonjour_ba02urban_ranch

Tradicionalno i ove godine, svečano je otvorena boca od 15 l Bibi Graetz Colore Toscana IGT. Nastalo od grožđa okupanog suncem na obroncima Toskane, ovo crno vino plijeni svojim intenzivnim aromama crvenog voća, kože i začina. 


bonjour_ba08urban_ranch


bonjour_ba13urban_ranch


bonjour_ba09urban_ranch

Trećoj godini poslovanja gastro marketa Crvena jabuka Marindvor nazdravilo se vinom, zaplesalo se uz odličnu muziku i u slast su se probali specijaliteti koji su nastali u razvojnoj kuhinji Tropic i Crvena jabuka marketa.


bonjour_ba25urban_ranch

Na terasi sa pogledom na grad uz sjajnu atmosferu razmijenjivale su priče o dosadašnjoj saradnji i kovali planovi za buduće. 


bonjour_ba26urban_ranch

Još jedna noć za pamćenje zabilježena je okom kamere i ostaje kao trajni dokaz posvećenosti dobroj hrani, prijateljima, saradnicima i vjernim kupcima.


bonjour_ba30urban_ranch


bonjour_ba14urban_ranch

Foto: PR


Bonjour

Pita od šljiva s cimetom i mrvicama: Desert koji miriše na djetinjstvo

TEKST: Adelisa Mašić

Pita od šljiva s cimetom i mrvicama: Desert koji miriše na djetinjstvo Pita od šljiva s cimetom i mrvicama: Desert koji miriše na djetinjstvo

Šljive su upravo u sezoni i teško je zamisliti bolji način da ih iskoristimo nego u sočnom desertu koji spaja jednostavnost i toplinu domaće kuhinje.

Hrskave mrvice, miris cimeta i sočno voće stvaraju kombinaciju kojoj je teško odoljeti, posebno u jesenjim danima kada tražimo nešto što grije i podsjeća na bakin sto.

 



Ono što ovaj recept čini posebnim jeste to što ne zahtijeva puno vremena ni komplikovane korake. Dovoljno je pripremiti tijesto, posuti ga šljivama i cimetom, a zatim završiti sve slojem prhkih mrvica. 

 



Nakon pečenja, kuća će mirisati na spoj voća i maslaca, a svaki zalogaj donosi savršen balans slatkog i kiselkastog.

Kako se pravi?  
 


 

  • Pripremite tijesto od brašna, maslaca, šećera, jaja i praška za pecivo.
  • Rasporedite ga u kalup i preko stavite očišćene i narezane šljive.
  • Dodajte malo šećera i cimeta za puniji okus.
  • Na kraju pospite mrvicama od brašna, maslaca i vanilin šećera.
  • Pecite oko sat vremena na 180°C dok površina ne postane zlatna i hrskava.

     



Ovaj desert možete poslužiti topao uz kuglu sladoleda ili šlag, ali jednako je ukusan i sam. Idealno za popodnevnu pauzu, druženje s prijateljima ili kao slatki završetak vikenda.

Pogledajte najnovije teme na Bonjour.ba 

Foto: @blairgreyx


Bonjour

Bonjour.club član!

Prvi otkrijte najnovije trendove, ekskluzivne vijesti, najbolje shopping preporuke i pogled backstage priče!