Leo Hodžić pokrenuo je blog o uređenju interijera. Otkrio nam je više detalja.  - Bonjour.ba - bh.lifestyle magazin

Leo Hodžić pokrenuo je blog o uređenju interijera. Otkrio nam je više detalja. 

Tekst:

Bonjour.ba

INTERIJERI
8.1.2021.

'In With Leo' naziv je bloga na kojem ćete iz tjedna u tjedan pronaći savjete i trikove o uređenju doma, ali i intervjue s damama i muškarcima čiji životni prostori privlače pažnju i inspiriraju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Leo živi u Sarajevu, bavi se i grafičkim dizajnom, odnedavno je master ljudskih prava, a kako nam je otkrio, najbolji savjet o uređenju doma je dobio od mame. "Kao grafički dizajner snalazim se kao što kažu „svoj na svome“. Interijer dizajn je nešto što od svog djetinjstva živim 24 sata na dan. Volim da uređujem dom i uvijek nešto dodajem i to me čini sretnim." - otkrio nam je početku našeg razgovora. Saznali smo i kako bira teme za blog koji možete detaljnije istražiti klikom OVDJE, kao i koje trendove on voli te rad kojih dizajnera interijera prati. 

***

Kako biraš teme koje će se naći na blogu i koliko ti vremena treba za pripremu?

Teme uglavnom dolaze na osnovu osjećaja, dovoljno je da na internetu ugledam neku boju koja me inspiriše za dalje pisanje.
Najviše volim da pišem o nekim nepoznatim stilovima uređenja interijera, za koje čitaoci sa naših prostora nisu toliko upoznati. Što se tiče vremena, nekada odvojim i po 2 sata samo da osmislim originalan naslov koji će biti upečatljiv. Zaista je teško „stvoriti“ pravi naslov koji će zapravo privući svog čitatelja. 

Koje su teme o kojima čitatelji najviše vole čitati?

Čitatelji najviše traže da pišem o idejama kako urediti manje prostorije, i uz koje jednostavne tehnike uređenja za manje novaca. Ili kako kažu: „kako urediti npr; dnevni boravak za određenu količinu novaca“. Također, ono što se najviše čita i što ih najviše inspiriše su intervjui. Da, intervjui koje radim sa osobama iz svijeta mode, interijer dizajna i blogera koji putuju na atraktivne i egzotične lokacije. 


Što je ono što tvoj blog čini posebnim na domaćem tržištu?

 

Moj blog se razlikuje u mnogo čemu od drugih na domaćem tržištu. Naime, jedini sam bloger koji piše o uređenju interijera i u skorašnje vrijeme sam dodao rubrike: intervju, travel i lifestyle. Osim toga, jedini sam bloger koji piše na engleskom jeziku. I to me čini posebnim. Svakako Vam preporučujem da posjetite moj blog i pronađete super savjete, ali i stil za svoj dom.

A kako bi opisao sam sebe? Što voliš raditi u slobodno vrijeme?

Hm… sebe bih opisao kao uspješnog i veoma komunikativnog mladića koji, obožava da slobodno vrijeme provodi u čitanju i pronalaženju interesantnih stilova za uređenje doma. Također, u slobodno vrijeme se bavim i fotografijom. Tu pronalazim dodatnu inspiraciju. Obožavam boje i prirodu. Nedavno sam postao magistar ljudskih prava i pored pisanja bloga volio bih se baviti i tom tematikom. 

Koje trendove voliš i unosiš u svoj prostor?

Najviše u svom domu primjenjujem skandinavski stil, koji uvijek nastojim kombinovati sa modernim stilom. Danas, dok se većina ljudi odlučuju samo za jedan stil, moj savjet bio bi da u svoj dom unesu jedan stil više. I neka uvijek prostorije uređuju sa tri boje. Samo tako, svoj dom će „pretvoriti“ u najbolje i najljepše mjesto. Postoji pravilo koje mi dizajneri najviše primjenjujemo: 60-30-10. To je pravilo o jednoj baznoj boji koja pokriva 60% prostora. Druga boja (30%) i treća boja, uglavnom pokriva 10% prostorije. 

Koje poznate svjetske blogere ili adrese pratiš za novu dozu inspiracije?

Najviše pratim Instagram profile svjetski poznatih interijer dizajnera. Neki od njih su: Property brothers, Rebecca Robeson, oni su mi inspiracija. Naravno, tu su i tv kanali: HGTV i RTL Living i Love or List it!

Najbolji savjet za uređenje interijera koji si dobio ili pročitao?

Najbolji savjet za uređene sam dobio od svoje mame, koja je duže u ovom svijetu. Kombiniraj boje prema svojim osjećajima, samo tako možeš najbolje urediti unutrašnjost svog doma.
 

Omiljena rubrika na BONJOUR.ba?

Omiljena rubrika na BONJOUR.ba je 'Interijeri' naravno. Ali, ono što moram reći da sam vjerni fan svakog članka koji ste do sada objavili te da su notifikacije uključene kada izađe nešto novo. 

***
Tekst: BONJOUR.ba
Foto: @mr.leohodzic

 

Povezani članci

Najpopularniji članci

Posljednje objavljeno