Lekcije o kuhanju koje biste trebali naučiti svoje dijete - Bonjour.ba - bh.lifestyle magazin

Lekcije o kuhanju koje biste trebali naučiti svoje dijete

Tekst:

Bonjour.ba

MAME RULZ
10.3.2017.

Djeca također kada promatraju svoje roditelje kako kuhaju, žele biti dio procesa. Iako ne mogu sudjelovati u rezanju mesa ili sjeckanju luka, postoji niz aktivnosti koje će mu približiti cijelu avanturu i naučiti ga nešto više o okusima i aromama koje vladaju u kuhinji. Ako ste u potrazi za malim pomoćnikom u pripremi slastica ili večere, ovih par poslova možete delegirati vašem djetetu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa

#Pranje ruku je prvi korak
Iako se ovaj korak vama čini kao potpuno logičan, važno je istaknuti ga i vašoj djeci i smjestiti ga na prvo mjesto u cijelom procesu kuhinja. Na taj način učite ih o važnosti higijene.
A ako imate i dječju kecelju, neka ju odjene.

#Poučite ih sve o štednjaku, pećnici i o tome kad ju smiju koristiti
Vašoj djeci pokažite i naučite ih sve o toplini kola na pećnici ili pari koja izađe kad otvore pećnicu i na koji način ga može ozlijediti. Objasnite im kako ju smiju dirati jedino u vašoj prisutnosti.

#Ribanje sira
Želite zabaviti malo dijete i pomoći mu da se osjeća korisno? Dajte mu da riba sir, s tim da ćete ga prvo upozoriti na oštrice. Bit će sretan kada vidi produkte svog rada.

#Čišćenje povrća
Na umu su nam instant blitva, peršin, bosiljak, kelj i špinat. Uz pomoć dječjih škara mogu očistiti biljku od uvenulih listova. Zabavit će ih i čišćenje mahuna.

djeca kuhinja
#Pečenje jaja
Točnije, kako razbiti jaje za pečenje. Ova lekcija pomoći će im probuditi dodatnu dozu samopouzdanja i zabaviti ih, a ako mu date alat za mućenje jaja, dodatna zabava zagarantirana.

#Važnost kušanja hrane
Pripremite tjesteninu s par vrsta sira i dajte im da kušaju ili neka probaju juhu od rajčice i juhu od piletine i opišu vam okuse. Možete ih pozvati da vam se pridruže u pripremanju mesnih okruglica, začinite ih na par različitih načina i onda ih pozovite da ih kušaju.

#Naučite ih kako urediti i pripremiti stol za objed
Posljednji korak koji im može pomoći da pokažu svoju kreativnost igrajući se s različitim tanjurima, čašama ili salvetama.


Foto: Pinterest

Povezani članci

Najpopularniji članci

Posljednje objavljeno