Lejla i Peđa vjenčali su se u Firenci, a mi donosimo detalje bajkovitog vjenčanja pod suncem Toskane - Bonjour.ba - bh.l...

Lejla i Peđa vjenčali su se u Firenci, a mi donosimo detalje bajkovitog vjenčanja pod suncem Toskane

Tekst:

Marija Perić

VJENČANJA
31.7.2022.

Firenca je grad u koji se Lejla zaljubila još tijekom svog studiranja, zbog čega je odabir ove lokacije za vjenčanje bio poseban za nju, ali i za njenog muža Peđu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa


Tako je višestoljetna vila Agape bila prekrasna kulisa i za njihovu romantičnu priču u Italiji. Lejla je za vjenčanje i snimanje birala dvije haljine, dok je Peđa birao smeđe i sivo odijelo sa glen check uzorkom. Dašak Italije može se doživjeti kroz svaku fotografiju koju je zabilježio fotograf Stefano Casati, pa ćete tako primijetiti vespe, vinograde, prekrasnu arhitekturu i sve detalje koje vežete uz ljeto u Toskani. S Lejlom smo imali priliku pričati i o tome kako joj je bilo organizirati vjenčanje u inozemstvu, kao i koji je bio najljepši, a koji najizazovniji dio organizacije. Saznali smo i koja uspomena će im ostati najdraža sa vjenčanja, a njene odgovore, kao i bajkovite fotografije istražite u nastavku.

 Elopements, ili vjenčanja u inozemstvu sve su popularniji odabir. Što je vas inspiriralo da vaše vjenčanje bude baš u Firenci?
 

Klasična privlačnost Italije i kulturna sofisticiranost Firence, gdje se nalaze jedinstvena platna najpoznatijih svjetskih umjetnika - Botticellija, Donatella, Michelangela, Raphaela, Leonarda da Vincija i mnogih drugih, me je inspirirala prvenstveno za upis Master studija na univerzitetu za umjetnost i dizajn u Firenci, a ubrzo nakon dolaska u prijestolnicu Europe slijedi i odluka da obilježimo našu dugogodišnju ljubav “Under the Tuscan sun” (Pod suncem Toskane).

 

Poznata talijanska regija Toskana sinonim je za romantiku, a Firenze, grad u kojem su se dogodile neke od najstrastvenijih romansi u povijesti: od Dantea Alighierija koji je ovdje prvi put sreo svoju voljenu Beatrice Portinari koja ga je inspirirala da napiše slavnu “Božanstvenu komediju”, ili Francis I De Medici i Bianca Cappello ili engleski pjesnici Robert i Elizabeth Browning koji su se vjenčali u Firenci ili talijanski pjesnik Gabriele d'Annunzio koji se zaljubio u lijepu glumicu Eleonoru Duse koja ga je inspirirala u jednoj od njegovih najintenzivnijih pjesama: “il Fuoco”, (Vatra!), opisujući njihovu strastvenu ljubavnu priču…

 Što je bio najljepši, a što najizazovniji dio organizacije ovakvog vjenčanja?
 

Svaki detalj organizacije vjenčanja u Italiji je bio toliko emotivan i poseban, odabir vile, fotografa, muzike, menija. Mogli bismo izdvojiti to što smo uspjeli napraviti veoma intimnu atmosferu i ceremoniju i okupiti mali krug nama dragih ljudi i porodice, tačno kako smo i željeli.

 Najizazovniji dio je naravno bio organizovati sve u periodu pandemije i to što smo morali odgoditi vjenčanje nekoliko puta, ali nama to nije predstavljalo problem jer zaista nam datum i vrijeme nije bilo bitno koliko to da se sve organizuje kako smo zamislili, i zaista je bilo tako.

 Primijetili smo da ste nosili dvije haljine, jednu za snimanje, jednu za vjenčanje. U čijem su potpisu haljine i zašto ste birali baš ova izdanja?
 

Firenca je grad prema kojem imam emociju i povezanost na poseban način i odlučili smo, na preporuku našeg fotografa iz Italije, Stefano Casati, i našom željom, da odradimo “engagement shoot” dan prije vjenčanja u 7 ujutru u centru Firence. Dva sata romantične šetnje i opuštenog, usputnog poziranja na raznoraznim lokacijama u centru grada, uz rijeku Arno, na čuvenom mostu Ponte Vecchio, toliko je bilo za nas emotivno i intimno, prisjetiti se mojih studentskih dana i našeg vremena provedenog zajedno u Firenci i tim povodom smo se odlučili za “opušteniji” svečani izgled, u dugoj uskoj haljini ukrašenoj perlama, koja prati liniju tijela.

 Vjenčanica je u potpisu dizajnerice iz Ukrajine, Giovanna Alessandro, čije su haljine u Italijanskom stilu, odane ženstvenom, otmjenom i sofisticiranom izgledu. Odlučila sam se za dizajn vjenčanice koja je suptilan izraz onoga sto predstavlja Toskana, “La Dolce Vita”— to je romantična fantazija sastavljena od dobre hrane, dobrog vina i zabave u kojoj se uživa na osunčanoj terasi smještenoj u krajoliku prošaranom kvrgavim stablima maslina i paralelnim linijama rastućeg grožđa.

 Koji trenutak sa vjenčanja će vam ostati zauvijek urezan u pamćenje?
 

Sanjivo okruženje i renesansna elegancija ceremonije vjenčanja, koja se održala u vrtu Vile iz 15. stoljeća, Vila Agape, smještenoj nedaleko od samog centra grada, u slikovitim firentinskim brežuljcima, okružena drvećem maslina i čempresa, koju je obnovio u današnjem obliku Giulio de Filippo Arrighetti 1602. godine. Ploča na zidu obilježava prijateljstvo Arrighettia i znanstvenika Galileo Galileia, a vila je bila mjesto susreta u šesnaestom i sedamnaestom stoljeću, lokalnih pjesnika, aristokrata, umjetnika i književnika.

 Svako putovanje u Italiju otkriva bit slatkog života u fotogeničnom mjestu koje je bogato povijesnim atrakcijama. La Dolce Vita.

 

***
Foto: Stefano Casati

Povezani članci

Najpopularniji članci

Posljednje objavljeno