Ledena kafa: Evo kako da bude uvijek savršeno kremasta i osvježavajuća
Tekst:Ilda Lihić-Isović
GOURMETKada su ljetni dani u punom jeku i sunce neumoljivo grije, nema ništa osvježavajuće kao dobro pripremljena, kremasta ledena kafa.
Vjerujemo da dijelite mišljenje sa nama da je ledena kafa sinonim za uživanje koji osvaja već na prvi gutljaj. Recept za savršeno kremastu ledenu kafu nije samo običan recept.
To je umjetnost balansiranja okusa i tekstura, stvaranje harmonije između kafe i mlijeka i upravo je to bila naša misija koju smo uspješno odradili. Da, pronašli smo uistinu najlakši recept i ukoliko se pridržavate ovih uputa rezultat je uvijek, ali uvijek savršenstvo okusa.
Sastojci
- 2 kašikice šećera
- 2 kašikice instant kafe
- 2 kašikice hladne vode
- Led, za serviranje
- Mlijeko, za serviranje
Priprema
Dodajte kafu, šećer i vodu. Zatim ručnom mutilicom napravite pjenušavu/kremastu smjesu. Dodajte leda po želji i naravno hladno mlijeko. Voila! Cijeli postupak pogledajte u nastavku.
* * *
Naslovna fotografija: pexels.com