Kako u svom domu kreirati ugodni kutak za čitanje? Donosimo nekoliko ideja! - Bonjour.ba - bh.lifestyle magazin

Kako u svom domu kreirati ugodni kutak za čitanje? Donosimo nekoliko ideja!

Tekst:

Emina Smaka

BONJOUR.VOLI
25.9.2021.

Volite knjige i čitanje je vaša zona mira? U tom slučaju biste sigurno željeli imati kutak u vašem domu koji će biti namijenjen samo za čitanje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Posebna prostorija za ovakvo uživanje za mnoge predstavlja veliki luksuz, stoga smo pronašli ideje za pravljenje ovog kutka koji se može smjestiti u svaki dom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Za kreiranje savršenog cozy kutka će vam biti potrebno nekoliko stvari.

FOTELJA

Fotelja ili udobna stolica su najpotrebnija stvar u kreiranju ovog prostora. Udobnost i praktičnost vam trebaju biti na prvom mjestu, posebno ako se od knjige ne možete odmaknuti satima.

Za kreiranje idealnog chic i udobnog kutka, savjetuje se odabir fotelje koja se ne mora nužno uklapati uz ostatak namještaja, ona neka bude glavni dodatak ovom prostoru. Ukoliko ne posjedujete fotelju, stolica uz par jastučića će biti sasvim dovoljna.

TEPIH

Kada se radi u uređenju udobnog i cozy interijera, tepih je uvijek najbolje rješenje koje daje, barem vizualno, toplotu prostoru.

LAMPA

Birajte stolnu ili podnu lampu u zavisnosti od mogućnosti vašeg prostora. Birajte lampu sa nježnim sjenilom koja će stvoriti još ugodniju atmosferu.

DEKORACIJA

Kako biste upotpunili prostor i učinili ga „svojim“, dodajte nekoliko dekorativnih predmeta. Uokvirene fotografije na zidu, svijeća, omiljene šoljica za kafu i naravno stolić za knjige.

Ukoliko biste željeli da sve vaše knjige budu u ovom kutku, to možete lako postići sa dodavanjem nekoliko polica na zid. Za završni detalj dodajte biljke i naravno KNJIGE!

U nastavku pogledajte još neke fotografije koje će vam dati inspiraciju za kreiranje vašeg kutka za čitanje. Ukoliko već imate u svom domu ovaj kutak ili ćete ga tek sad kreirati podijelite ih s nama uz #DoYouBonjour.

* * *  

* * *  

* * *  

* * * 

Naslovna fotografija: @marzena.marideko
Tekst: Emina Smaka  

Povezani članci

Najpopularniji članci

Posljednje objavljeno