TEKST: Bonjour.ba
DATUM OBJAVE: 18.5.2016.
Kultni britanski elektro-fank-hiphop bend Stereo MCs, nastupit će u petak 15. 7. na glavnoj bini ovogodišnjeg Sea Dance festivala! Najljepša europska plaža Jaz odjekivat će uz planetarne hitove kao što su "Connected", "Step It Up", "Creation", "Ground Level", "Deep Down & Dirty" i druge. Njihov album "Connected", prodat u višemilionskom tiražu, smatra se jednim od najboljih izdanja u povijes
U svojoj bogatoj karijeri Stereo MCs su nastupili na nekim od najvećih svjetskih festivala, rame uz rame sa imenima kao što su U2, Peter Gabriel, Jane's Addiction, De La Soul i Happy Mondays. Čuveni britanski Telegraph uvrstio je njihov nastup na Glastonbury festivalu među najboljim nastupima u povijesti ovog britanskog muzičkog giganta, zajedno sa koncertima grupa Arctic Monkeys, The Chemical Brothers, Muse, Nick Cave & the Bad Seed, The Who i drugih. Svjetsku slavu stekli su i zahvaljujući saradnji sa izvođačima kao što su Madonna, U2, Queen Latifah, PM Dawn i drugi.
https://www.youtube.com/watch?v=pyMb0MtDXJQ&feature=youtu.be
Sastav Stereo MCs osnovali su pjevač Rob Birch i DJ i producent Nick Hallam. Prijateljstvo su nastavili, otkrivši veliki potencijal koji muzički pravac hip-hopa ima na tamošnjoj britanskoj muzičkoj sceni. Svoj debitantski Stereo MCs "33-45-78" snimili su uz pomoć DJ Cesara, bubnjara Owen Ifa i pratećeg vokala Cath Coffeya. Vrlo brzo objavili su i hit singl "Elevate My Mind", koji se odmah našao na R&B američkim top listama. Proglašeni za predvodnike novog talasa urbane muzike u Britaniji, a članovi sastava postaju i miljenici brojnih muzičkih zvijezda kao što su Jungle Brothera, PM Dawn, Queen Latifah i Madonna. Album "Supernatural" dodatno ih je pozicionirao na svjetskoj muzičkoj sceni, kao jedan od najkreativnijih i originalnijih bendova. Ono što ih je izdvojilo od svih je činjenica da su i danas jednako voljeni od strane rock publike, i da kao hip hop-dance-funk bend veoma često nastupaju na rock festivalima. Uslijedila su izdanja "Deep Down & Dirty", "Paradise", "Double Bubble", kao i "The Emperor’s Nightingale", koji uz korištenje vrhunske produkcije, te starog fanki sviranja basa, gitare, bubnjeva i vokala, svirajući instrumente zajedno dokazuju još jednom veličinu muzičkog stvaralaštva ovog sjajnog benda.
No Sleep Barcelona: Legendarni Nitsa klub dolazi na EXIT!
Nitsa, jedan od najljepših klubova Europe, smješten u legendarnoj, pozorišnoj sali Apolo u Barceloni, pokrenut će ovogodišnji program No Sleep Novi Sad bine na EXIT festivalu u četvrtak 7. 7.! Zvuk jednog od gradova koji ne spava 365 dana godišnje na Petrovaradinsku tvrđavu donijet će Rebolledo, The Hacker, DJ Fra, Tijana T i Klaus! Zagrijavanje za ovogodišnji EXIT u španjolskoj metropoli počet će već 20. 5. kad će prethodno klub Nitsa ugostiti veliku No Sleep Barcelona žurku! Jedan od vodećih europskih klubova, sa tradicijom od preko tri decenije u centru svjetski čuvenog noćnog života Barcelone, najavit će ovogodišnji EXIT sa zabavom na kojoj će uživo nastupiti američki producent DeepChord, legenda Barselone DJ Fra i sve popularniji španski DJ Angel Molina.
Dnevne ulaznice za EXIT po poklon cijeni u prodaji od petka!
Jednodnevne ulaznice za festivalski dan po vlastitom izboru po poklon cijeni od samo 49 KM za četvrtak, petak i subotu i 54 KM za nedjelju bit će u prodaji od petka, 20. 5a! Količine jednodnevnih ulaznica po ovim cijenama veoma su ograničene i bit će dostupne i na kupikartu.ba!
U toku je i omiljena akcija EXIT fanova u kojom društvo koje zajedno kupi četiri četverodnevne ulaznice za EXIT, trodnevne Sea Dance ili za cijelu EXIT Avanturu, petu dobiva na poklon! Ulaznice za Exit i Sea Dance prodaju se po cijeni od 122 KM, odnosno 79.99 KM, dok je cijela Exit Avantura samo 135 KM.
Fo
TEKST: Bonjour.ba
U kuhinji često nastaju i najljepše i najnepredvidivije priče. Svi znamo onaj trenutak kada deseti put pokušavamo izravnati šlag, a on i dalje živi svoj život. Jer, koliko god se trudili, ponekad nam kuhinja pošalje jasnu poruku: izgled neće uvijek slušati, ali okus, on je već na našoj strani.

Upravo tu filozofiju Dolcela decenijama gradi u svojim proizvodima i olakšava slatke rituale brzim, provjerenim miksovima i okusima na koje se možemo osloniti.
Zato je Bonjour.ba, zajedno s Dolcelom, okupio malu grupu učesnica na radionici dekoracije torti kako bismo pokazali da slastice nisu samo rezultat, nego i proces u kojem kreativnost pronalazi svoj put.




Nakon kratkog upoznavanja i prvih osmijeha, učesnice su pozdravili Ana Ćavar, vlasnica portala Bonjour.ba, i Haris Arnautović, direktor marketinga Podravke BiH.


Haris Arnautović, direktor marketinga Podravka BiH
Prije same radionice, učesnice su ispunile kratki upitnik, mali ritual koji ih je povezao s najdražim uspomenama iz djetinjstva, ukusima koje su voljele i slasticama koje ih prate godinama. Bio je to nježan uvod u sve što će tek nastati…





Radionicu je vodila Ivana Divljan, čiji je pristup učinio da sve izgleda jednostavno, čak i onima koje šlag inače drži “taocima”. Umjesto uputa koje se moraju slijediti do slova, dala je slobodu da se isprobava, istražuje, miješa i mijenja baš onako kako kuhinja zna biti kada zaboravimo na stroga pravila.



Vrlo brzo nastao je poznati slatki flow. Kecelje su se zavezale, krema je išla svojim putem, ukrasi svojim, a torte su postajale male verzije onih koji ih prave.

Uz pet prijavljenih čitateljica, radionici su se pridružile i Dolcela ambasadorice Naida Kadić Klico, Maja Topčagić i Ena Avdić čija prisutnost uvijek unese onu laganu, inspirativnu energiju zbog koje se prostor osjeti toplijim.






Atmosfera se spontano pretvorila u prijateljsko druženje: savjeti su prelijetali preko stola, a poneki “ups” trenutak pretvarao se u najšarmantniji dio dekoracije.




U tim malim scenama najjasnije se osjetila poruka kampanje “Jedino za izgled ne možemo garantirati” jer sve ono što se ne vidi na fotografijama, od raspoloženja do topline u prostoru, bilo je već savršeno.




Najljepši trenutak radionice nastao je onog časa kada su svi već zaboravili da prave tortu, a počeli da stvaraju nešto što nosi njihov potpuni, mali potpis. Boje su se miješale, ideje mijenjale iz minute u minutu, Ivana se smješkala dok je obilazila radne stolove, a svaki komentar bio je više ohrabrenje nego instrukcija.



Nije bilo tačnog načina, nije bilo pogrešnog poteza. Bilo je samo: “Hajde da vidimo šta će ispasti.” Upravo u tome je ležala čar ove radionice. A sve su bile preukusne jer okusu se vjeruje. Izgledu… pa, tu Dolcela ionako nikad ne garantira.







A onda… trenutak iznenađenja. U svakoj Dolcela kutiji gdje su se pakovale slastice nalazila se fotografija iz djetinjstva koju su nam učesnice prethodno poslale, kao i kartica s pitanjem: „Koja je tvoja želja za 2026. godinu?“



Uz malu svijeću i tihi dogovor da je zajednički puhnemo, prostor je na trenutak postao podsjetnik na to da slastice prate naše priče puno duže nego što mislimo.



Ovaj događaj nas je još jednom podsjetio na suštinu Dolcela kampanje: ne garantiramo izgled, ali garantiramo trenutke koji se pamte. I baš zato svaka torta koja je tog jutra nastala ima svoju priču, ne savršenu, nego stvarnu.



Nakon što su tortice dobile svoje finalne dekoracije, najviše pitanja vrtjelo se oko jedne stvari: koja je to baza koja sve drži zajedno?

Zato dijelimo jednostavnu verziju recepta inspirisanog radionicom, onog koji daje strukturu, ali ostavlja puno prostora za improvizaciju.
SASTOJCI:
Za kore:
- Jaja
- Šećer
- Brašno
Za kremu:
- Dolcela puding vanilija, skuhan u mlijeku
- Šećer
- Dolcela Gussnel za dodatnu stabilnost i podatnost
Za dekoraciju:
- Dolcela šlag krema vanilija (ili neki drugi okus po želji)
- Ukrasi po želji
PRIPREMA:
Ispecite jednostavnu koru i izrežite je u krugove. Skuhajte Dolcela puding vanilija ili koji volite, dodajte šećer i Dolcela Gussnel kako biste dobili glatku, stabilnu kremu. Složite mini tortice: kora - krema - kora. Završite šlagom.

Recept je jednostavan, brz i zahvalan za sve koji vole kreativni proces više od savršene linije šlaga.
Bonus savjeti: Ako volite varijacije, puding od vanilije lako možete zamijeniti Dolcela pudingom čokolada, a dekoraciju napraviti sa Dolcela šlag pjenom (Dolcela šlag priprema sa vodom) ili Dolcela šlag kremom koju volite: Dolcela šlag krema čokolada, karamela, jagoda ili nugat i pustite da upravo okus odluči kakav će biti izgled.


Za brzu, bogatu podlogu tu su i Dolcela Chocolate Muffins ili Dolcela Lava Muffins, mješavine koje su idealne kad želite efektnu tortu bez dugog pripremanja. Sve su to male prečice koje daju više prostora kreativnosti.

Inspiraciju ste, vjerujemo, već pronašli. Šlag, puding, ukrase i miksove birate sami. A rezultat? Ma šta god ispalo, bit će vaša Dolcela kreativna priča, ukusna i zanimljiva.
Prvi otkrijte najnovije trendove, ekskluzivne vijesti, najbolje shopping preporuke i pogled u backstage priče!