Kuhinje s otvorenim policama - Bonjour.ba - bh.lifestyle magazin

Kuhinje s otvorenim policama su novi trend u interijerima

Tekst:

Emina Smaka

DIZAJN SAVJETI
21.12.2023.

Kuhinje s otvorenim policama su novi način transformiranja i uređenja naših domova, posebno danas, u poprilično dinamičnoj svakodnevnici, kada se životni stilovi neprestano mijenjaju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa


Jedan od posljednjih trendova u svijetu interijera koji osvaja domove ljubitelja trendy dizajna su kuhinje s otvorenim policama. Ovaj pristup uređenju interijera, ne samo da prostoru pruža osvježavajući izgled, već također donosi niz praktičnih prednosti koje čine ovu kuhinjsku estetiku tako poželjnom.

 


 

U otvorenim kuhinjama, police postaju istaknuti element koji ne samo da pruža dojam prostranijeg  prostora, već i potiče organizaciju i minimalizam. Ovaj trend naglašava suptilnu ravnotežu između funkcionalnosti i estetike, stvarajući prostor koji je mjesto pripreme hrane, ali i interijer kutak koji će vas inspirisati da više vremena provodite upravo tu. Samim tim spremanje obroka se neće činiti kao posao, nego kreativan dio dana. 

 Jedna od ključnih prednosti ovog stila kuhinja je stvaranje otvorenijeg prostora. Otvorene police vizualno proširuju kuhinju, stvarajući dojam prostranosti i svjetline. Osim toga, takav dizajn omogućuje lakši pristup posuđu, začinima i kuhinjskim aparatima, čineći svakodnevne aktivnosti ugodnijima i efikasnijima.

 Dodatna prednost je poticanje na organizaciju. Kada su predmeti na otvorenom, postaje teže nagomilavati nepotrebne stvari. Otvorene police potiču nas da pažljivo odaberemo šta ćemo izložiti, čime se automatski smanjuje nered i stvara osjećaj prozračnosti. Ono što posebno oduševljava kod ovog dizajna jeste činjenica da i u kuhinjskom prostoru, s otvorenim policama, imamo priliku za isticanje osobnog stila sa dekorativnim dodacima

Složit ćete se - nije iznenađujuće što kuhinje s otvorenim policama postaju sinonim za suvremeni pristup uređenju prostora, zar ne?

 

* * * 
Naslovna fotografija: @plankandpillow 
 

Povezani članci

Najpopularniji članci

Posljednje objavljeno