Kako kuhinju pretvoriti u zelenu oazu bez da farbate fronte ormarića - Bonjour.ba - bh.lifestyle magazin

Kako kuhinju pretvoriti u zelenu oazu bez da farbate fronte ormarića

Tekst:

Emina Smaka

DIZAJN SAVJETI
7.6.2023.

Zelena boja prethodnih sezona ne samo da je prednjačila u kombinacijama modnih insajderica već smo je mogli viđati kroz sve prostorije doma.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kako u dnevnom boravku, spavaćoj sobi ili u kupatilu, najveći trend su bile, ali i dalje jesu - kuhinje u zelenoj boji. Iako pri samom pogledu na zelenu kuhinju poželimo uzeti boju i četku te dati makeover svojoj, ne treba brzati s odlukama. 

Da biste osjetili čari zelene boje, ali i razumjeli da li uopšte odgovara vašim potrebama i estetici predlažemo dodavanje suptilnijih dodataka u dom. Ponekad se ipak sva čar krije u malim detaljima i oslobođenom prostoru. 

Ako je vaša trenutna kuhinja u bijeloj boji to je odličan početak. Na ovaj način imate prazno bijelo platno kojem možete dodati zelene boje taman onoliko koliko želite. 
 

Dodajte zelene biljke 

Suptilno dodavanje zelene boje, ali i osvježenje kuhinje ćete postići dodavanjem zelenih biljaka. Brzo i lako! Možete iskoristiti neke koje već imate u domu ili krenuti u shopping na zelene prijatelje. 

 Zeleni dodaci 

Kako ste godinama razvijali osjećaj za dekorisanje prostora u kojem živite, isto znanje preusmjerite i na prostor u kojem kuhate ukusna jela. Dodavanjem zelene vaze za cvijeće, kuhinjske krpe, a za korak više prostoru ćete unijeti živosti s kuhalom za vodu, tosterom ili drugim aparatima u ovoj boji. 

 Korak dalje

Ako ste ipak u potrazi za više zelene boje, a farbanje ormarića nije opcija predlažemo pločice ili staklene zidne obloge u nijansama ove boje. Upečatljiv detalj koji će sigurno dati svježinu izgledu vaše kuhinje. 

 

* * * 
Naslovna fotografija: @myliverpoolhouselove
 

Povezani članci

Najpopularniji članci

Posljednje objavljeno