Kuća Oste: Oaza mira udaljena samo 8km od Banjaluke odličan je izbor za narednu proslavu - Bonjour.ba - bh.lifestyle mag...

Kuća Oste: Oaza mira udaljena samo 8km od Banjaluke odličan je izbor za narednu proslavu

Tekst:

Nevena Divčić

PUTOVANJA
3.7.2024.

Pronašli smo još jedno neodoljivo mjesto koje jedva čekamo posjetiti te smo sigurni da ćete ovu lokaciju i vi odmah dodati na svoju wish listu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa


Odlučili smo zaviriti u njen interijer, okruženje i razgovarati s vlasnicima o samom načinu dizajniranja i odabira detalja, kao i o procesu izgradnje. Sigurni smo da ste se odmah zapitali - "Zašto baš Oste?". Naime, Oste se zvao deda trenutne vlasnice i prvi vlasnik zemlje na kojoj je kuća danas sagrađena. Iz zahvalnosti prema njemu, ljubavi i vrijednosti kojima ih je naučio, dati ovaj naziv bio je potpuno logičan slijed. 
Koncept Kuće Oste nastajao je kroz vrijeme i trenutak, sa ciljem da se objekat uklopi u postojeće prirodno okruženje.
"Vjerovali ili ne, ali naša kuća nastala je bez bilo kakvog rendera i 3D vizualizacije. Prvenstveno smo se oslanjali na osjećaje i unutrašnji doživljaj prostora. Svakako moram spomenuti da je važnu ulogu i podršku u ovom procesu odigrala i moja dugogodišnja prijateljica i kuma, arhitektica i dizajner enterijera Svjetlana Prole. Kao stručnjak u svom poslu značajno nam je olakšala mnoge odluke i dala važne smjernice u realizaciji." - rekla je vlasnica Vesna Čergić - Knežević za Bonjour.ba.
Pored Svjetlanine pomoći, proces je nastajao samostalno. 

"Četveročlana porodica (suprug, dva dječaka i ja) smo gotovo samostalno sagradili ovaj objekat. Samo za neke najzahtjevnije zadatke uključivali smo pomoć stručnjaka, ali većinski dio posla je bio na nama. Mislim da je to glavni razlog što je Kuća Oste postala mjesto u koje je satkano mnogo ljubavi." - dodala je Vesna.
Proces je trajao više od 8 mjeseci te je izgradnja rezultirala prostorom koji predstavlja pravu oazu mira nedaleko od Banjaluke u kojoj će uživati i ova porodica i svi koji se odluče odabrati baš ovo mjesto za odmor. 
Uvjereni smo da se već pitate s koliko kapaciteta ovaj prostor raspolaže i kako napraviti svoju rezervaciju.

U slučaju iznajmljivanja za proslave ili dnevna druženja važno je znati da kuća ima kapacitet od 16 sjedećih mjesta. Posjeduje dnevnu prostoriju sa velikim stolom i 16 stolica, potpuno opremljenu kuhinju, roštilj i kupatilo. Pored toga, tu je i spavaća soba sa bračnim krevetom + pomoćnim krevetom te Kuća Oste može ugostiti jednu porodicu za noćenje.
Oni koji u ovom prostoru planiraju proslavu trebaju znati da se prostor može prilagoditi i za te namijene te uz adekvatnu organizaciju prostor može ugostiti i veći broj ljudi. Naravno, tu je i mnogo prostora za parking. Svoju rezervaciju možete napraviti putem Facebook ili Instagram naloga te pozivom na broj 066 684 799.

* * *
Foto: Ana Korićanac

Povezani članci

Najpopularniji članci

Posljednje objavljeno