3 koraka koja ne biste trebali preskočiti tijekom korištenja kreme za samotamnjenje - Bonjour.ba - bh.lifestyle magazin

3 koraka koja ne biste trebali preskočiti tijekom korištenja kreme za samotamnjenje

Tekst:

Ana Rotim

BEAUTY SAVJETI
29.5.2023.

Jeste Ii vi jedni od onih koji kažu da ljeti stvari idu na bolje? Možda zbog toga što sezonsko neraspoloženje prvim zrakama sunca nestane ili pak zato što naša koža poprimi blistav sjaj.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa


Nije tajna da povoljni vremenski uvjeti utječu na regeneraciju kože, bolji izgled te pozitivan unutarnji osjećaj. Isto tako, jedan od pozitivnih stavova prema ljetu je i dolazak godišnjih odmora koji su nam prijeko potrebni kako bismo vratili snagu i napunili baterije. Vrijeme je to kada naša koža poprimi prekrasan osunčan ten koji bismo rado voljeli zadržati svih 365 dana u godini.

Pojavom spraytan proizvoda, kao i krema za samotamnjenje koji daju brončani efekt koži ljubiteljima osunčanog tena ispunjena je velika želja. No, kod takvih proizvoda postoje određena pravila korištenja kako se u suprotnom ne bi dogodile neželjene mrlje na koži. Stoga, ako ste ovih dana poželjeli isprobati kreme za samotamnjenje ovo su neki koraci koje ne biste trebali preskočiti.

 1. Piling tijela

Prije nanošenja kreme za samotamnjenje potrebno je napraviti dubinski piling kako biste uklonili mrtve stanice koje se nalaze na koži. Naime, preskakanje ovog koraka može dovesti do neujednačenog izgleda kože te ćete tako stvoriti u potpunosti suportan efekt od onog koji ste željeli postići.
 

2. Pratite upute i nemojte pretjerivati s proizvodom

Tijekom nanošenja proizvoda na kožu dobro ga umasirajte te pratite količinu koju nanosite kako bi vaš ten bio ujednačen. Nemojte pretjerivati s proizvodom kada ga nanosite na područja poput ruku ili pak stopala jer biste mogli dobiti veoma neuredan efekt.


3. Pričekajte da se krema u potpunosti, a zatim obucite širu odjeću

Kako biste izbjegli pojavu neujednačenog izgleda odnosno neugodnih tamnih otisaka pričekajte nekoliko minuta da se krema u potpunosti osuši te zatim obucite ugodnu odjeću koja neće biti previše u dodiru s kožom. Naime uska odjeća može ukloniti dio kreme te tako izbrisati brončani trag. 

 

* * *
Naslovna fotografija: @francisca.cgomes 

Povezani članci

Najpopularniji članci

Posljednje objavljeno