Nježna koža oko očiju zahtjeva posebnu njegu koja će ju nahraniti i zategnuti - Bonjour.ba - bh.lifestyle magazin

Nježna koža oko očiju zahtjeva posebnu njegu koja će ju nahraniti i zategnuti

Tekst:

Arijana Bošnjak

BEAUTY SAVJETI
7.10.2023.

Malene bočice s kremama za područje oko očiju kriju magiju u obliku proizvoda guste teksture koji je posebno nježan prema tom osjetljivom dijelu lica.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa


Koža oko očiju je dosta tanja i više sklona stvaranju sitnih linija. Iako svi trebate voljeti svoje smijalice jer su trajni dokaz svih sretnih trenutaka iz života, to nije razlog da im uskratite njegu i potrebnu hidrataciju.

 Za kreme oko očiju postoji vječna rasprava o tome koliko su zaista potrebne, a koliko su samo marketinški trik koji nas navodi da kupimo bezbroj proizvoda od kojih svaki pruža iste rezultate na kraju dana. Međutim, ne možemo ne primijetiti da su ove kreme uvijek nekako teže i imaju gustu teksturu koja zaista satima hrani kožu i čini ju mekšom.

Još jedan važan element u kremama specijaliziranima za ovo područje, jest i manjak jakih mirisa i kemikalija od kojih bi naše oči inače suzile i koji često izazivaju crvenilo.

 Bilo da želite ublažiti fine linije oko očiju ili smanjiti otečenost nakon neprospavane noći, tu su mnogi proizvodi koji dolaze u spas. Od seruma i hladnih rollera, do ampula i silikonskih jastučića infuziranih hijaluronom, na izbor vam donosimo nekoliko proizvoda koji će brzo riješiti svaki problem, a uz to će poslužiti i kao mali ritual koji će unijeti osvježenje i sjaj u vaš pogled.


Ovo su proizvodi idealni za nježno područje oko očiju


dm 5,95 KM

dm 9,45 KM

INOMA 247 KM

GLORIA 27,50 KM

dm 25,95 KM

dm 3,15 KM

INOMA 156 KM

INOMA 118 KM

* * *
Naslovna fotografija: @anita__dujic

Povezani članci

Najpopularniji članci

Posljednje objavljeno