Kremasta i savršeno začinjena čorbica od bundeve koja će vas ugrijati na kišni dan

GOURMET
25.10.2020.

Prepuna vitamina, ova čorbica je remek djelo jesenskih recepata.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Iako smo već pisali o čorbici od bundeve koju je vrlo lako napraviti, odlučili smo ovaj put pronaći nešto drugačiju varijantu sa tajnim sastojkom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Gusta, kremasta i punog okusa, ovo je recept za čorbicu od bundeve koju ćete pripremiti sada i svaki sljedeći put kad čujete prve kapljice kiše. Ovaj recept smo pronašli kod poznatog kuhara Gaz Oakleya, a mi ga donosimo u nastavku.

SASTOJCI:

  • 1 bundeva srednje veličine, oguljena, oljuštena i narezana na kockice (otprilike od 8 kg)
  • 3 kašike mješavine začina cajun
  • 1 žlica suhe kadulje
  • malo maslinovog ulja
  • 2 žličice morske soli
  • 1 žličica crne paprike
  • 2 luka, oguljena i grubo nasjeckana
  • 3 češnja bijelog luka, oguljena i grubo nasjeckana
  • 480 ml mlijeka
  • otprilike 720 ml temljca od povrća

Za dekoraciju:

  • Po želji sjemenke bundeve, sušeni čili i tost pecivo,

PRIPREMA:

Prethodno zagrijte pećnicu na 180 ° C. Stavite bundevu u pladanj za pečenje sa začinima koje volite, a naša preporuka su: kajuno, kadulja, so, biber i ulje. Sve to pomiješajte rukama. Bundevu pecite u pećnici otprilike 45 minuta do sat vremena ili dok ne omekša. Kad je tikva gotova, stavite veliku šerpu na umjerenu vatru i malo ulja, dodajte luk i češnjak. Pirjajte s prstohvatom soli četiri minute. Dodajte bundevu u šerpu, a nakon toga mlijeko i temeljac od povrća. Ostavite da čorbica krčka deset minuta prije miješanja dok ne postane super glatka. Lagano miješajte i ako je čorbica pregusta dodajte još temeljca od povrća. Prije posluživanja sa dekoracijom provjerite je li čorbica dobro začinjena. Možete ju držati u hladnjaku do četiri dana.

Foto: @avantgardevegan

Za više ukusnih recepata svakako posjetite Web stranicu i Instagram profil.

Naslovna fotografija: @avantgardevegan

Tekst: Ilda Lihić-Isović

GOURMET , 25.10.2020.

Klik i saznajte više o sljedećim pojmovima:

Sviđa ti se članak? Podijeli ga s prijateljima.

Povezani članci

Članci iz rubrike

Tekst by:

Ilda Lihić-Isović

Foto by:

@avantgardevegan

Podijeli:

Posljednje objavljeno