Kremasta i savršeno začinjena čorbica od bundeve koja će vas ugrijati na kišni dan
Tekst:Ilda Lihić-Isović
GOURMETPrepuna vitamina, ova čorbica je remek djelo jesenskih recepata.
Iako smo već pisali o čorbici od bundeve koju je vrlo lako napraviti, odlučili smo ovaj put pronaći nešto drugačiju varijantu sa tajnim sastojkom.
Gusta, kremasta i punog okusa, ovo je recept za čorbicu od bundeve koju ćete pripremiti sada i svaki sljedeći put kad čujete prve kapljice kiše. Ovaj recept smo pronašli kod poznatog kuhara Gaz Oakleya, a mi ga donosimo u nastavku.
SASTOJCI:
- 1 bundeva srednje veličine, oguljena, oljuštena i narezana na kockice (otprilike od 8 kg)
- 3 kašike mješavine začina cajun
- 1 žlica suhe kadulje
- malo maslinovog ulja
- 2 žličice morske soli
- 1 žličica crne paprike
- 2 luka, oguljena i grubo nasjeckana
- 3 češnja bijelog luka, oguljena i grubo nasjeckana
- 480 ml mlijeka
- otprilike 720 ml temljca od povrća
Za dekoraciju:
- Po želji sjemenke bundeve, sušeni čili i tost pecivo,
PRIPREMA:
Prethodno zagrijte pećnicu na 180 ° C. Stavite bundevu u pladanj za pečenje sa začinima koje volite, a naša preporuka su: kajuno, kadulja, so, biber i ulje. Sve to pomiješajte rukama. Bundevu pecite u pećnici otprilike 45 minuta do sat vremena ili dok ne omekša. Kad je tikva gotova, stavite veliku šerpu na umjerenu vatru i malo ulja, dodajte luk i češnjak. Pirjajte s prstohvatom soli četiri minute. Dodajte bundevu u šerpu, a nakon toga mlijeko i temeljac od povrća. Ostavite da čorbica krčka deset minuta prije miješanja dok ne postane super glatka. Lagano miješajte i ako je čorbica pregusta dodajte još temeljca od povrća. Prije posluživanja sa dekoracijom provjerite je li čorbica dobro začinjena. Možete ju držati u hladnjaku do četiri dana.
Foto: @avantgardevegan
Za više ukusnih recepata svakako posjetite Web stranicu i Instagram profil.
Naslovna fotografija: @avantgardevegan
Tekst: Ilda Lihić-Isović