Kravata je najbolja prijateljica jesenjeg looka i poželjet ćete nositi je svaki dan - Bonjour.ba - bh.lifestyle magazin

Kravata je najbolja prijateljica jesenjeg looka i poželjet ćete nositi je svaki dan

Tekst:

Nevena Divčić

STILSKI SAVJETI
18.9.2023.

Zahvaljujući modnim dodacima naši odjevni komadi u svakoj novoj kombinaciji izgledaju svježe i iznova nas zabavljaju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa


Svi nosimo ono u čemu se osjećamo najbolje i sijamo od samopouzdanja. Jedan od komada koji se oduvijek na prvu misao vežu za muškarce, uporedo se i stidljivo uvlačio i u ženske garderobere - kravata. Marlene Dietrich je jedna od prvih slavnih ličnosti koja se hrabro na crno-bijelim fotografijama uz svoje kolege pojavljivala s kravatom ili leptir mašnom. 

Odlično je izgledala na princezi Diani i u opuštenim kombinacijama Avril Lavigne i Britney Spears, a ekipa koja je uživala u serijama o srednojškolcima se sjeća i uloge koju je kravata imala u preppy školskim uniformama, kao što je ona koju je nosio Rebelde glumački tim.

Prošle godine se jesenja kolekcija brenda Louis Vuitton u velikoj mjeri orijentisala oko ovog komada, a na trenutno aktuelnim sedmicama mode opet je prisutna i na pistama i u kombinacijama modnih insajderica.

 Poslovni stil

Poslovnom looku će ovaj modni dodatak dati poseban šarm i odvažnost. Kombinujte je uz odijelo ili prsluk i isprobajte različite boje i dezene.

 Suknja 

U kombinaciji sa suknjom ovo će biti fenomenalan modni trenutak za vas. Osim toga kombinujte je s drugim modnim dodacima kao što su kaiš i upečatljiv nakit.

 After work

Za casual varijante, u kojim svejedno zadržite dozu poslovnog stila, birajte kravate u boji, vežite je upušteno, uz oversized komade i kombinujte s tenisicama.

 Dodatna inspiracija

 

* * *
Naslovna fotografija: @lucky_girl_h

Povezani članci

Najpopularniji članci

Posljednje objavljeno