Očaravajući kostimi za film "Spencer", u kojem Kristen Stewart glumi princezu Dianu, dolaze iz arhive Chanel kolekcija -...

Očaravajući kostimi za film "Spencer", u kojem Kristen Stewart glumi princezu Dianu, dolaze iz arhive Chanel kolekcija

Tekst:

Emina Smaka

MODNE VIJESTI
9.11.2021.

Zaljubljenici u modu s nestrpljenjem očekuju prikazivanje filma o princezi Diani, koju u filmu glumi poznata Kristen Stewart.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Film "Spencer" o životu princeze Diane je režisirao Pablo Larraín, koji nas je oduševio filmom o Jackie Kennedy koju je glumila izvrsna Natalie Portman.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Princeza Diana je bila jedna od omiljenih članova kraljevske porodice, koju su voljeli i poštovali mnogi ljudi širom svijeta, ne samo u Ujedinjenom Kraljevstvu.

U novom filmu o njenom životu glumi je Kirsten Stewart sa neočekivanom sličnošću koju dijeli s Dianom.

Pored same tematike filma, veliku pozornost odnose i kostimi koje smo mogli vidjeti u traileru za film.

Kristen je i jedna od dugogodišnjih ambasadorica poznate kuće Chanel, a za Vogue je govorila upravo o kostimima za film, komadima iz arhive Chanelovih kolekcija.

Naravno, i sama princeza je nosila Chanel komade, a Kristen kaže kako je u toku istraživanja shvatila da je Diana obučena u Chanel komade na svim fotografijama na kojima izgleda samouvjereno i udobno.

Haljina ukrašena nabranim volanima od tila, satenskim remenom sa detaljima i nježnim, pozlaćenim cvjetovima i listićima, ovaj raskošni komad se jednostavno nije mogao nositi, poslije 30 godina nije ga bilo moguće ni iznijeti izvan studija.

Chanel se pobrinuo da ta haljina ipak bude viđena u filmu, tako što su kreirali repliku haljine, koja je još bolje pristajala Kristen.

Mi, kao i mnogi od vas, nestrpljivo čekamo vidjeti ovaj film na velikim ekranima.

* * * 

Naslovna fotografija: @voguemagazine
Tekst: Emina Smaka 

Povezani članci

Najpopularniji članci

Posljednje objavljeno