TEKST: Arijana Bošnjak
DATUM OBJAVE: 19.3.2024.
Na samo nekoliko sati vožnje, ljubitelji dobre glazbe imat će priliku ove godine prisustvovati koncertima nekih od najvećih glazbenih imena.
Arena Pula, Arena Zagreb i zagrebački Hipodrom lokacije su na kojima će se kroz čitavu godinu održavati glazbeni spektakli za pamćenje, a mi vam danas donosimo listu svih glazbenika koji će se naći na ovim podijima.
Zvučna imena koja su se našla na ovom popisu donose na scenu različite žanrove te svatko od vas može pronaći koncert koji dodaje na wish listu. Preporučujemo da karte ulovite što prije, kako biste osigurali svoje mjesto na nekoj od ovih glazbenih avantura, jer se zaista rasprodaju u rekordnom roku.
Koncerti u Zagrebu
Arena Zagreb ugostit će, između ostalih, dva velika glazbena imena – Sting i Nick Cave. Ljubitelji rock i pop žanra slušat će Stinga 27. 5. 2024., a dostupne opcije za karte možete pogledati ovdje.
Foto: @nickcaveofficial
Ako ipak preferirate alternativni indie rock, post - punk i eksperimentalnu glazbu, Nick Cave dočekat će vas na bini 15. 10. 2024., a ulaznice su dostupne na stranici Eventim.hr od danas, točno od 10 h. Budite spremni za klik na link!
Zagreb će ugostiti i Ed Sheerana 10. 8. 2024., na Hipodromu, a ulaznice su dostupne ovdje.
U pulskoj Areni također vas čeka pravi spektakl i duga lista renomiranih glazbenika. Mi smo izvodili 6 favorita za svačiji ukus.
Koncerti Arena Pula
Dua Lipa održat će koncert 9. 6. 2024. Ulaznice su dostupne od danas (prodaja počinje u 10 h) pa vjerujemo da stignete uloviti svoje prije nego se rasprodaju.
Foto: @dualipa
Ljubitelje klasične glazbe razveselit će vijest da u Pulu stiže i Andrea Bocelli. Bit će održana dva koncerta, 30. i 31. 8., a ulaznice su dostupne ovdje.
Povratak u tinejdžerske dane uz Avril Lavigne! Avril nastupa u pulskoj Areni 17. 6. 2024. Sigurni smo da je to vijest koja će obradovati sve nostalgičare koji žele uživo čuti stihove „He was a skater boy…“. Klik na link za ulaznice!
Lenny Kravitz – još jedan glazbenik čija popularnost ne prolazi već desetljećima, naći će se u pulskoj Areni 28. 7. 2024. Karte možete pronaći na ovom linku.
Foto: @lennykravitz
Za kraj, na našu listu favorita dodali smo Adria Summer Festival na kojem se posebno ističe jedno ime – Jason Derulo. Festival se također održava u pulskoj Areni, 7. 8. 2024., a ulaznice stižu uskoro.
Nadamo se da ćete uloviti karte svog favorita i ove godine uživati u omiljenim glazbenim hitovima uživo.
* * *
Naslovna fotografija: @dualipa
TEKST: Bonjour.ba
Mnogi mladi danas vjeruju da je kuhanje dugotrajan i komplikovan proces, rezervisan samo za one s ozbiljnim kulinarskim vještinama.
Istina je potpuno drugačija jer dovoljno je nekoliko svježih sastojaka i kašika pravog začina da na stolu imate jelo koje izgleda i miriše kao iz restorana.
Upravo to je pokazala kulinarska radionica uz chefa Mirana Karića, kreirana u saradnji Vegete i Bonjour.ba, gdje su gosti otkrili da je kuhanje ne samo strašno… dobro, već i strašno jednostavno uz Vegetu.
Na početku radionice goste su pozdravili predstavnik kompanije Podravka BiH, Haris Arnautović, direktor marketinga i Ana Ćavar, direktorica i vlasnica portala Bonjour.ba.
Haris Arnautović, direktor marketinga Podravka BiH
Ana Ćavar, direktorica i vlasnica portala Bonjour.ba i Miran Karić
U uvodnom obraćanju Haris je istaknuo kako Vegeta u Bosni i Hercegovini ima i posebnu emotivnu vrijednost, podsjetivši da je za njen razvoj zaslužna profesorica Zlata Bart, Travničanka čija je ideja promijenila kuhanje u cijelom regionu. Ana je, pak, naglasila važnost zajedničkog druženja i otkrivanja novih okusa, a oboje su na kraju „kašiku“ prepustili chefu Miranu Kariću da vodi ostatak kulinarske radionice.
Chef Miran Karić otkriva trikove jednostavnog kuhanja
Chef je odmah na početku razbio mit da su wokovi rezervisani za profesionalne kuhare. Kroz radionicu je pokazao kako se wok može pripremiti u nekoliko poteza: nasjeckati, ubaciti, začiniti i uživati. Svaki gost iskusio je da kulinarska magija ne zavisi od vještine, nego od inspiracije i pravih začina koji izvlače najbolje iz svakog jela.
Šta se desi kad prepustite kuhanje gostima ili ko je iznenadio chefa?
Okruženje je gostima dalo dodatni osjećaj opuštenosti. Nije se radilo o savršenoj tehnici, već o uživanju u kuhanju bez pritiska. U mirisu povrća i zvuku tave, gosti su shvatili da je cijeli proces zapravo vrlo jednostavan.
Umjesto takmičenja, radionica se pretvorila u opušteno druženje. Gosti su se kroz smijeh i spontane trenutke prepustili kuhanju, a svaki wok nosio je svoj šarm.
Neki su prvi put držali wok u rukama, drugi su već imali svoje trikove, ali svima je zajedničko bilo jedno: niko nije ostao gladan, a svi su imali razlog da se smiju. Upravo tada se vidjelo koliko Vegeta zna izvući najbolje iz svakog pokušaja i pretvoriti ga u dobar rezultat.
Dok je Maja Čengić Miralem s osmijehom pratila kako wok postaje zvijezda večeri, Ajla Kurtović i Zerina Suyabatmaz su otkrivale prve trikove uz miris povrća na tavi. Naida Kadić, Nikolina Sablić i Magdalena Paradžik unijele su dodatnu dozu energije u druženje.
Hajrudin Šišić pokazao je da mu wok nije nepoznanica, a Iman Karović se pobrinula da niko ne ostane gladan. Zajedno su činili šaroliku ekipu koja je najbolje dokazala da kuhanje, uz pravi začin, postaje igra.
Završni station otkrio je koliko se lako može prilagoditi svaki wok. Na kraju se pokazalo da nije važno da li ste tim riža ili tim nudle jer čim se umiješala kašika Vegete, sve je dobilo onaj strašno dobar okus.
Malo začina za uspomenu
Goste je na odlasku dočekalo malo iznenađenje, a to je poseban Vegeta poklon box kojeg čini Vegeta Original, Smoked i Sweet Chili kao podsjetnik da se strašno dobri trenuci iz radionice mogu ponoviti i kod kuće.
Za sve one koji vole okus, ali ne žele komplikacije, poruka je jednostavna: pokažite svoje najbolje uz Vegetu i otkrijte da je kuhanje strašno… dobro.
Posebnu energiju cijelom druženju dale su i fotografije s photowalla, gdje su gosti ostavili svoj pečat na danu ispunjenom strašno dobrim okusima i smijehom.
A pitate se kako su izgledala jela na kraju ili koja kombinacija je izazvala najviše smijeha? Sve to pogledajte u našem reels-u na Instagramu.
Ovaj sadržaj je nastao u suradnji sa Podravkom
Produkcija: Bonjour.ba
Foto: Enida Kajević za Bonjour.ba
Video: Marko Jovančić za Bonjour.ba
Prvi otkrijte najnovije trendove, ekskluzivne vijesti, najbolje shopping preporuke i pogled backstage priče!