Ovaj recept s džin tonikom i bijelom čokoladom je sve što nam danas treba - Bonjour.ba - bh.lifestyle magazin

Ovaj recept s džin tonikom i bijelom čokoladom je sve što nam danas treba

Tekst:

Marija Perić

GOURMET
30.4.2020.

Deserti koji uključuju kombinaciju omiljenih pića i čokolade, već neko vrijeme unose svježinu u naše poimanje slatkiša, a ukusna slastica koju vam izdvajamo u nastavku nije iznimka.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ovaj desert gotov je u roku 45 minuta, idealan je za vikend druženja, vrlo je jednostavan za pripremu i pored toga, sadrži jedan sastojak koji nas asocira na ljeto i opuštena druženja – džin tonik.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Jednostavnost pripreme ovog deserta, kao i preljev koji uključuje otopljenu bijelu čokoladu u društvu osvježavajuće limete i badema natjerati će vas da ovaj džin tonik kolač poželite pripremati odmah.
Za recept prelistajte dalje.

Foto: tamingtwins.com

SASTOJCI:

Za biskvit:

  • 225 g maslaca
  • 225 g šećera u prahu
  • 3 jaja
  • 75 g mljevenih badema
  • 225 g brašna
  • Korica od dvije limete (ili limuna)

Za preljev:

  • 50 ml džina
  • 50 ml tonika
  • 100 g šećera u prahu
  • (Sok od limeta/limuna koje ste koristili u kolaču)

Za dekoriranje:

  • 75 g rastopljene bijele čokolade
  • korica jedne limete/limuna

PRIPREMA:

Zagrijte pećnicu na 180 °C. Umutite maslac i šećer zajedno dok ne dobijete smjesu svijetle boje, a zatim umutite jaja, jedno po jedno, kako bi se dobro sjedinili sa smjesom.
Pomiješajte mljevene bademe, brašno i koricu limete/limuna te rasporedite smjesu u lim.
Pecite 30 - 35 minuta dok biskvit ne dobije zlatnu boju. U međuvremenu miješajte u vrču džin, tonik i šećer dok se šećer ne otopi.
Kad biskvit izvadite iz pećnice, cijelog ga istapkajte čačkalicom kako biste u njoj napravili male rupice. Dok je još topla, prelijte preljev po biskvitu.
Ostavite da se kolač ohladi u limu i upije preljev. Kad je ohlađen, ukrasite ga otopljenom bijelom čokoladom i sa kriškama i koricom limete/limuna. Izrežite na kvadrate i uživajte.

Za nuspojave kao što su slanje ovog recepta vašim prijateljicama ne odgovaramo. Za mnoštvo ukusnih recepata zavirite ovdje.

***

Naslovna fotografija: wallflowerkitchen.com
Tekst: Marija Perić

Povezani članci

Najpopularniji članci

Posljednje objavljeno