Ovaj recept s džin tonikom i bijelom čokoladom je sve što nam danas treba
Tekst:Marija Perić
GOURMETDeserti koji uključuju kombinaciju omiljenih pića i čokolade, već neko vrijeme unose svježinu u naše poimanje slatkiša, a ukusna slastica koju vam izdvajamo u nastavku nije iznimka.
Ovaj desert gotov je u roku 45 minuta, idealan je za vikend druženja, vrlo je jednostavan za pripremu i pored toga, sadrži jedan sastojak koji nas asocira na ljeto i opuštena druženja – džin tonik.
Jednostavnost pripreme ovog deserta, kao i preljev koji uključuje otopljenu bijelu čokoladu u društvu osvježavajuće limete i badema natjerati će vas da ovaj džin tonik kolač poželite pripremati odmah.
Za recept prelistajte dalje.
Foto: tamingtwins.com
SASTOJCI:
Za biskvit:
- 225 g maslaca
- 225 g šećera u prahu
- 3 jaja
- 75 g mljevenih badema
- 225 g brašna
- Korica od dvije limete (ili limuna)
Za preljev:
- 50 ml džina
- 50 ml tonika
- 100 g šećera u prahu
- (Sok od limeta/limuna koje ste koristili u kolaču)
Za dekoriranje:
- 75 g rastopljene bijele čokolade
- korica jedne limete/limuna
PRIPREMA:
Zagrijte pećnicu na 180 °C. Umutite maslac i šećer zajedno dok ne dobijete smjesu svijetle boje, a zatim umutite jaja, jedno po jedno, kako bi se dobro sjedinili sa smjesom.
Pomiješajte mljevene bademe, brašno i koricu limete/limuna te rasporedite smjesu u lim.
Pecite 30 - 35 minuta dok biskvit ne dobije zlatnu boju. U međuvremenu miješajte u vrču džin, tonik i šećer dok se šećer ne otopi.
Kad biskvit izvadite iz pećnice, cijelog ga istapkajte čačkalicom kako biste u njoj napravili male rupice. Dok je još topla, prelijte preljev po biskvitu.
Ostavite da se kolač ohladi u limu i upije preljev. Kad je ohlađen, ukrasite ga otopljenom bijelom čokoladom i sa kriškama i koricom limete/limuna. Izrežite na kvadrate i uživajte.
Za nuspojave kao što su slanje ovog recepta vašim prijateljicama ne odgovaramo. Za mnoštvo ukusnih recepata zavirite ovdje.
***
Naslovna fotografija: wallflowerkitchen.com
Tekst: Marija Perić