Šta poznate dame čitaju? 5 naslova koji će i vama privući pažnju - Bonjour.ba - bh.lifestyle magazin

Šta poznate dame čitaju? 5 naslova koji će i vama privući pažnju

Tekst:

Ilda Lihić-Isović

BONJOUR.VOLI
17.1.2023.

Od mode do njege kože i makeup trendova, volimo zaviriti i saznati šta naše omiljene poznate dame preporučuju, pa između ostalog i to šta se nalazi na njihovim policama sa knjigama.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Naravno, možemo pratiti domaće knjigoljupce i ono što su oni istražili kao celebrity odabir, čitati New York Times ili pretraživati Bookstagram kako bismo saznali šta je popularno, ali naša radoznalost mrvicu je pojačana činjenicom da je taj naslov koji baš mi gledamo jedan od odabira koji Reese Witherspoon, Natalie Portman ili Gwyneth Paltrow imaju na svojim policama.

 

 

Upravo zbog toga smo odlučili istražiti šta su to neke od naših omiljenih poznatih dama nedavno pročitale i odlučile savjetovati nama da pročitamo.

 

Sarah Michelle Gellar / Mean Baby by Selma Blair

Glumica i veliki knjiški moljac, Sarah Michelle Gellar, uvijek u svojim objavama podijeli knjige u kojima uživa, a na njenoj listi za čitanje prošle godine našla se i knjiga spisateljice za koju Sarah kaže da voli: "...ovu ženu više od 25 godina i sada ćete svi poznavati Selmu koju poznajem. Bolno iskrena, duhovita i jedna od najjačih žena koje sam ikada srela.“

Debitantski memoar “Mean Baby: Memoir of Growing Up” nudi emocijama prožet prikaz života holivudske zvijezde od njenog odrastanja u Michiganu do njenih uloga u kultnim filmovima “Cruel Intentions” i “Legally Blonde.”

"Svi smo u potrazi za pričom koja objašnjava ko smo", piše Blair.

 

 

Reese Witherspoon / The House in the Pines by Ane Reyes

Ovo je triler koji prati Mayu koja pokušava dokazati da je njenu najbolju prijateljicu prije mnogo godina ubio njen tadašnji dečko Frenk.

Dok Maya dalje kopa po Frankovoj prošlosti i sadašnjosti, pronalazi niz sličnih misterioznih smrti.

"To je zaista divlja vožnja zbog koje sam prolazila kroz poglavlje za poglavljem – što je, po mom mišljenju, savršen način da započnete godinu čitanja.", piše Reese.

 

 

Natalie Portman / An immense world by Ed Yong

Glumica Natalie Portman definitivno je neko ko istinski uživa u čitanju i jedna od njenih objava na Instagramu u prvom mjesecu 2023. je selfi sa knjigom „An immense world“ Eda Yonga za koju Natalie kaže: „Ako pobliže pogledamo kako životinje percipiraju svijet unutar svojih osjetilnih mjehurića, Yong nam omogućava da vidimo izvan granica naših osjetila.“

Smiješna, rigorozna i prožeta radošću otkrića, knjiga vodi kroz ono što je Marcel Prust nazvao „jedinim pravim putovanjem... ne posjećivati tuđe zemlje, već posjedovati druge oči.”

 

 

Halle Berry / The Power of Fun: How to Feel Alive Again by Catherine Price

"Ako želite da se ZABAVITE i želite ZABAVNO čitanje, koje je napisala ZABAVNA žena i potrebno vam je nešto što će vam zaustaviti mozak od pucanja + želite lake, radosne načine da kreirate više ZABAVE….možda želite da počnete sa „The Power of FUN: How to Feel Alive Again” od Catherine Price upravo sada!” - napisala je Halle Berry na svom Instagram profilu.

Spisateljica tematizira problem današnjice gdje ljudi jednostavno ne znaju šta da rade sa svojim slobodnim vremenom, posebice kad nisu više za računarom ili ne koriste mobitel.

Njen razigrani stil pisanja čini ovu knjigu beskrajno čitljivom i sama knjiga se može posmatrati kao manifest o tome kako živjeti sa više razigranosti i slobode da uživate.

 

 

Gwyneth Paltrow / Us: Getting Past You and Me to Build a More Loving Relationship by Terrence Real

"Ova knjiga je putokaz za sve nas koji tražimo istinsku intimnost. Toliko sam naučila iz Terryjevog pristupa odnosima: on nas uči kako da izađemo iz kulture individualizma i prihvatimo našu međusobnu povezanost." - napisala je Gwyneth na svom Instagram profilu.

Autor u knjizi naglašava potrebu da se prestane raditi samo na sebi kao individui i počne raditi na vezi u smislu partnerskih odnosa.

Ideju da prije nego što možete da volite nekog drugog, prvo morate naučiti da volite sebe ovaj poznati porodični terapeut i bračni savjetnik ruši i vješto objašnjava da zapravo, način da sačuvate vezu nije rad na sebi, već zajednički rad jer nastavak fokusiranja na sebe samo će nahraniti problem.

 

 

***

Naslovna fotografija:@gwynethpaltrow

Povezani članci

Najpopularniji članci

Posljednje objavljeno