4 knjige uz koje će mališani uživati ovog raspusta - Bonjour.ba - bh.lifestyle magazin

4 knjige uz koje će mališani uživati ovog raspusta

Tekst:

Nevena Divčić

MAME RULZ
23.12.2023.

Hej, mame i mališani!

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa


Raspust je tu i idealno je vrijeme da napravimo plan kako želimo provesti dane pred nama. Osim što smo sigurni da planirate nešto laganija, sporija jutra, zajednički doručak i da je fokus na tome da što bolje napunite svoje baterije, vjerujemo da tražite i kreativne načine za održavanje rutine učenja, čitanja i razvijanja mašte kod svoje djece.

Bilo da vi uživate u čitanju ili ne, sigurni smo da ste svjesni činjenica o pozitivnom uticaju koji knjige i čitanje (ili slušanje nekoga drugog dok im čita) imaju kod djece. Pored toga što je ovo sjajan način da im kroz zabavnu literaturu predstavite knjige kao nešto što je uzbudljivo i zanimljivo, od malih nogu će stjecati ispravnu sliku o važnosti istih u životu. Sigurni smo i da će ovakav pristup kroz sve godine učenja koje su pred vama stvoriti pozitivan stav prema učenju i istraživanju


Knjiga Kućih Igara

Sam naziv već govori dovoljno i najbolje odgovara na izazov predstavljanja knjige kao predmeta koji nije povezan samo s obavezama i moranjima. 
Autorica knjige Mehtap Özer Isović napisala je ovu knjigu inspirisana potrebama djece od tri do devet godina, a ista sadrži preko 135 igara s jasnim uputama uz koje djeca razvijaju svoje emocije, maštu, socijalne i kognitivne vještine.

Dodatna prednost je to što u igrama može uživati i samo jedno dijete, a za igru su potrebni samo predmeti koje svi imamo u svom domu.

 



Bajke iz čarobne škrinje

Knjiga autora Adija Hodžića je pravo blago kada je riječ o bajkama koje mališanima želite pročitati prije spavanja. Bajke su prožete harmonijom, važnosti ljubavi, prijateljstva i šarolikim krajolicima, kroz koje pisac najmlađu publiku želi zaljubiti u pisanu riječ te pomoći uz izgradnji njihove mašte.

 



 Naša priča

Slikovnica Naša pričatemelji se na istinitim događajima koje je jedan par zapisao za svog dječaka, s ciljem da mu što ljepše predoče put čekanja njegovog dolaska.

 



Priče za laku noć za djevojčice buntovnice

Činjenica da je u ilustrovanju ove knjige učestvovalo 60 umjetnica iz cijelog svijeta dovoljna nam je da je već nazovemo pravim umjetničkim djelom. Priče su zadužene za inspirisanje djevojčica životima 100 heroina, od Elizabete I pa do Serene Williams i vjerujemo da je ovo još jedna knjiga na listi u kojoj ćete uživati i vi, jednako koliko i vaše buntovnice. 

 

* * *
Naslovan fotografija: Pexels.com

Povezani članci

Najpopularniji članci

Posljednje objavljeno