#KidsFoodLab: Donosimo dio atmosfere s jedne sasvim nove i kreativne kulinarske radionice za djecu - Bonjour.ba - bh.lif...

#KidsFoodLab: Donosimo dio atmosfere s jedne sasvim nove i kreativne kulinarske radionice za djecu

Tekst:

Bonjour.ba

GOURMET
22.2.2017.

Protekle srijede na suncem okupanom Trebeviću, u bajkovitom Sunnylandu odigrao se jedinstven događaj za grad Sarajevo. Grupa kreativnih i entuzijastičnih ljudi željela je zabaviti i pripremiti nešto posebno za najmlađe u gradu. Kada se spoje kreativnost i profesionalnost, uz maštovitost i ljubav prema onom što rade, rezultati su uvijek odlični.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Fress.ba, Sunnyland i Kod Gabriele organizirali su Kids Food Lab. Zdrava, slasna i ukusna kulinarska radionica za malu raju. Mališani uzrasta od 5 do 12 godina su učili svoje prve kulinarske korake. Zdravo, organsko voće, povrće i začinsko bilje osigurala je Fress kako bismo znali da djeca jedu samo provjerene namirnice. Budno oko i vrijedne ruke Gabriele Ključe, Madame Chef vodile su male kuhare u otkrivanje čari kulinarstva. Za ovakav projekt nije postojao nitko drugi tko bi bolje pokazao kako svaku namirnicu pretvoriti u ukusno jelo i tko bi na poseban način prenio djeci ljubav i strast za kuhanje. Djeca su upravo osjetila tu energiju i odgovorili vrijednim radom i slasnim zalogajima. Malim i velikim kuharima da upotpuni atmosferu sve je zabavio glumac i mađioničar Igor Skvarica, a emocije i energiju fotoaparatom zabilježila nenadmašna Aida Redžepagić, kako bi ostalo u trajnom sjećanju na ovaj vedri događaj.

foodlab fress kodgabriele 08

Ovo je bila tek prva u nizu aktivnosti Kids Food Lab, projekta koji na zabavan način u prijatnoj atmosferi i okruženju na inspirativan način uz provjerene i kvalitetne proizvode uči djecu kulinarskim tajnama. Gabriela Ključe će ih kroz hranu i okuse voditi na put oko svijeta i naučiti kako da napraviti zdrave slane i slatke zalogaje kojima će sami moći svakodnevno obogatiti obrok kod kuće ili užinu u školi.

Kulinarsko putovanje se nastavlja novim aktivnostima i radionicama. Sve prijave vaših malih chef-ova možete poslati na [email protected].

PreviousNext


Foto: Aida Redžepagić

Povezani članci

Najpopularniji članci

Posljednje objavljeno