U restoranu Kibe Mahala u Sarajevu otvorena je prva vinska ambasada u BiH - Bonjour.ba - bh.lifestyle magazin

U restoranu Kibe Mahala u Sarajevu otvorena je prva vinska ambasada u BiH

Tekst:

Bonjour.ba/PR

EVENT
30.6.2022.

Bosanskohercegovačka vinska kultura dobila je još jedno mjesto na kojem će gosti i posjetitelji moći dobiti sve najnovije informacije vinskog svijeta.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa


Posredstvom kompanije Fina Vina, čiji se dugogodišnji partner i prijatelj, slovenačka vinarija Edi Simčič ovom prilikom udružuje sa restoranom Kibe Mahala, na prijemu upriličenom u petak 17.06. gdje se zvanično i otvara prva vinska ambasada u Bosni i Hercegovini.

 Restoran Kibe Mahala od ranije je već poznato mjesto na kojem se uz gourmet ponudu služe vrhunska vina, a zamisao je da od sada gosti mogu uživati u nesvakidašnjoj ponudi, novitetima koji nisu dostupni na tržištu, kao i druženjima i događajima koji će okupljati sve ljubitelje vina.

Predvođena vinarom Aleksom Simčičem, vinarija Edi Simčič rado je viđen gost na vinskim druženjima i festivalima u Sarajevu, a sada ovo partnerstvo i prijateljstvo postaje zaokruženo i potpuno. Planirano je da prva vinska ambasada u BiH bude mjesto susreta i razgovora o vinu, druženja i upoznavanja, dok će vinarija Edi Simčič u Sloveniji biti domaćin ekipe restorana Kibe Mahala kako bi razmjena iskustva, te učenje o vinima i gourmet industriji došla na još jedan, veći nivo.

 Tako je Sarajevo dobilo još jednu stanicu koju će hedonisti i ljubitelji vrhunskih vina često posjećivati. Atmosferu sa druženja pogledajte na fotografijama.

 

***
Naslovna fotografija: Fina Vina PR

Povezani članci

Najpopularniji članci

Posljednje objavljeno