TEKST: Bonjour.ba/PR

DATUM OBJAVE: 30.6.2022.

Bosanskohercegovačka vinska kultura dobila je još jedno mjesto na kojem će gosti i posjetitelji moći dobiti sve najnovije informacije vinskog svijeta.


Posredstvom kompanije Fina Vina, čiji se dugogodišnji partner i prijatelj, slovenačka vinarija Edi Simčič ovom prilikom udružuje sa restoranom Kibe Mahala, na prijemu upriličenom u petak 17.06. gdje se zvanično i otvara prva vinska ambasada u Bosni i Hercegovini.

 



Restoran Kibe Mahala od ranije je već poznato mjesto na kojem se uz gourmet ponudu služe vrhunska vina, a zamisao je da od sada gosti mogu uživati u nesvakidašnjoj ponudi, novitetima koji nisu dostupni na tržištu, kao i druženjima i događajima koji će okupljati sve ljubitelje vina.

Predvođena vinarom Aleksom Simčičem, vinarija Edi Simčič rado je viđen gost na vinskim druženjima i festivalima u Sarajevu, a sada ovo partnerstvo i prijateljstvo postaje zaokruženo i potpuno. Planirano je da prva vinska ambasada u BiH bude mjesto susreta i razgovora o vinu, druženja i upoznavanja, dok će vinarija Edi Simčič u Sloveniji biti domaćin ekipe restorana Kibe Mahala kako bi razmjena iskustva, te učenje o vinima i gourmet industriji došla na još jedan, veći nivo.

 



Tako je Sarajevo dobilo još jednu stanicu koju će hedonisti i ljubitelji vrhunskih vina često posjećivati. Atmosferu sa druženja pogledajte na fotografijama.

 

***
Naslovna fotografija: Fina Vina PR


Bonjour

Ovo je restoran u Mostaru kojem ćete se vraćati: Morate ga posjetiti

TEKST: Ada Ćeremida

Ovo je restoran u Mostaru kojem ćete se vraćati: Morate ga posjetiti Ovo je restoran u Mostaru kojem ćete se vraćati: Morate ga posjetiti

Mostar krije mnoga iznenađenja, a jedno od onih koje smo otkrili i u kojem smo uživali jeste restoran Pablos.

Smješten u srcu grada, ovaj restoran spaja rustikalni šarm i modernu atmosferu. U ambijentu rustikalnih kamenih zidova i toplog prigušenog osvjetljenja, restoran Pablos nudi savršeno mjesto za večeru.

 

 

Foto: @donna.bombona


Čim zakoračite unutra, dočeka vas ambijent koji odiše toplinom i intimnošću. Kombinacija rustikalnih kamenih zidova, diskretne rasvjete i pažljivo biranih detalja stvara savršen ambijent. 




Svjetlost suptilno naglašava teksturu kamenih zidova, dok elegantni detalji poput crnih zavjesa, umjetničkih slika i visećih lampi dodaju osjećaju luksuza. Posebno nas je osvojio zid s vinskim bocama koji djeluje poput koji podsjeća na tradicionalne vinarije, ali u modernoj interpretaciji.

 



Večera u Pablosu je iskustvo koje budi sva čula. Mi smo odabrali biftek sa sezonskim povrćem savršeno pečen, upotpunjen svježim prilozima. Drugi tanjir donio je sinergiju okusa kojoj je teško odoljeti zeleni njoki u kremastom sosu od tartufa, uz nježne komadiće bifteka.


Foto: Bonjour.ba


Uz čašu vina i lagane razgovore, večer u Pablos restoranu pretvorila se u iskustvo kojem ćemo se sigurno vratiti.  Ako tražite mjesto gdje ćete uživati u vrhunskoj hrani i ugodnoj atmosferi, ovo je adresa koju vrijedi posjetiti. 

***
Naslovna fotografija: @donna.bombona


Bonjour

Bonjour.club član!

Prvi otkrijte najnovije trendove, ekskluzivne vijesti, najbolje shopping preporuke i pogled backstage priče!