Sarajevo ima novu street food adresu: Možda baš ovdje otkrijete vaš omiljeni burger - Bonjour.ba - bh.lifestyle magazin

Sarajevo ima novu street food adresu: Možda baš ovdje otkrijete vaš omiljeni burger

Tekst:

Arijana Bošnjak

GOURMET
14.5.2024.

Sarajevski restoran KANTINA, koji od 2020. godine radi ukusne street food delicije, otvorio je vrata na još jednoj lokaciji.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa


Ono čime će vas KANTINA osvojiti, jest jedinstven koncept koji od samih početaka spaja odličnu hranu, dobru glazbu i umjetnost, o čemu govori i njihov slogan – Feed your soul. Već je iz ovoga jasno da vas tu ne čeka samo hrana, već čitavo jedno iskustvo uživanja u comfort hrani s dušom, iza koje stoji Chef Safet Salihović, kao i iza samog brenda, a koji ima 20 godina iskustva u svijetu gastronomije.
Postali su poznati po svojoj živopisnoj atmosferi. Tako će vas i na njihovoj novoj adresi, koja se krije u ulici Čekaluša 64, dočekati prije svega hrana izrađena od pažljivo odabranih, svježih sastojaka i jedinstvene kombinacije okusa. Od american style burgera i hot doga, do svjetskih klasika poput Philly Cheesesteaka, Cubano sendviča i loaded fries pomfrita.
Za uređenje prostora koristili su jednostavne elemente u vidu betonskih zidova i crne boje te su kroz interijer provukli i radove domaćih umjetnika i dizajnera. Dok uživate u odličnim jelima, uživat ćete u dizajnu umjetnika - Revolta, Articoolisan i Benjamina Čengića te u pakovanjima za hranu čiji dizajn potpisuje Studio 10.
Unikatan interijer i pozitivna atmosfera ispunjavaju ambijent od prvog momenta što čini KANTINA restoran savršenim mjestom za posjetiti.

* * *
Foto: KANTINA

Povezani članci

Najpopularniji članci

Posljednje objavljeno